Euro 2008 pe ecrane-gigant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizare fără precedent pentru vizionarea meciurilor din Campionatul European de Fotbal. Plasme, terase şi chiar miniterenuri de fotbal vor fi amenajate în marile pieţe din Bucureşti şi din

Organizare fără precedent pentru vizionarea meciurilor din Campionatul European de Fotbal. Plasme, terase şi chiar miniterenuri de fotbal vor fi amenajate în marile pieţe din Bucureşti şi din ţară

Suporterii români vor trăi evenimentul fotbalistic organizat în perioada 7-29 iunie, în Elveţia şi Austria, la intensitate maximă.

Pieţele Constituţiei şi Revoluţiei vor fi tribunele românilor din Bucureşti, care nu au avut posibilitatea să meargă pe stadioanele din Austria şi Elveţia, unde se va desfăşura Campionatul European de Fotbal.

Distracţie de dimineaţa până seara

Primăria Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal (FRF), Sport Evolution Group (SEG), împreună cu Ambasadele Elveţiei şi Austriei vor transforma cele două pieţe în locuri dedicate fotbalului: "Euromania", în Piaţa Constituţiei, FRF Village, în Piaţa Revoluţiei.

Cele două centre dedicate suporterilor vor fi dotate cu diverse ecrane, cel mai mare având 36 mp, sponsorii evenimentului amenajând mai multe miniterenuri de fotbal, terase şi baruri. Centrele vor fi deschise de la ora 11.00, nu se va percepe taxă la intrare şi se vor închide aproape de miezul nopţii.

"În ambele locaţii se pot viziona meciurile pe ecrane gigant, aşezate sub formă de prismă, iar când nu sunt meciuri se vor organiza zilnic concerte, meciuri de fotbal, chiar un minicampionat de fotbal între şcoli, licee", a spus Roberto Verdeş, manager SEG.

Doctorul Reinhold Lopatka, secretar de stat în Cancelaria Federală a Guvernului Austriei şi coordonator al UEFA 2008, a precizat, ieri, la Bucureşti, că organizatorii sunt pregătiţi pentru sosirea suporterilor români: "Avem oameni care vorbesc şi limba română, pentru a putea evita eventualele accidente".

Sprijin de acasă pentru Naţională

Viceprimarul Capitalei, Ionuţ Popa, a anunţat că în zilele campionatului de fotbal, metroul va circula normal, iar rutele transportului în comun vor fi suplimentate. "Contăm pe o prezenţă numeroasă a bucureştenilor şi nu numai, echipa noastră are nevoie de sprijin, chiar dacă nu de pe stadion", a mai spus viceprimarul. Managerul SEG a precizat că "lucrările de amenajare vor începe din noaptea de 1 iunie, iar traficul va fi interzis numai în perimetrul unde se va lucra".

Profită şi patronii teraselor

Anagajaţii de la terasa Tango, din apropierea Pieţei Constituţiei, au început deja pregătirea terasei şi amplasarea a două televizoare cu plasmă pentru vizionarea meciurilor. "Ne aşteptăm la încasări mai mari pe durata campionatului, chiar dacă se va deschide Euromania lângă noi, pentru că ei închid la 23.00, iar noi avem până la ultimul client", a spus administratorul terasei, Nicu Bica.

În schimb, cei de la restaurantul Tratoria il Calcio din Piaţa Revoluţiei spun că nu vor organiza ceva special pentru EURO 2008. "Avem doar două televizoare cu plasmă, care vor fi în permanenţă pe canalele de sport şi vom lucra normal", a spus Irina Datcă, managerul Tratoria il Calcio.

Accesul către evenimente

Intrarea în FRF Village se face prin două părţi, bulevardul C. A. Rosetti şi Calea Victoriei, în mijlocul centrului se află terasa, iar pe margini sunt zonele promoţionale ale partenerilor şi sponsorilor FRF. Plasmele vor fi poziţionate în faţa terasei.

Euromania va fi înconjurat de parcare, iar în mijlocul complexului vor fi plasmele, de 36 de metri pătraţi, iar în apropierea lor vor fi terenurile de fotbal. Zona destinată sponsorilor şi partenerilor Euro 2008 va fi organizată pe marginile complexului.

Vizionare pe Stadionul "Emil Alexandrescu"

Ieşenii care vor rămâne în oraş în preajma Campionatului European de Fotbal vor avea posibilitatea să urmărească meciurile în baruri de profil sau chiar în stradă.

"Analizăm posibilitatea de a instala un videoproiector şi un panou pentru proiecţie în Piaţa Palatului sau chiar pe stadionul Emil Alexandrescu", a declarat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi. Cel mai mare pub pregătit special pentru meciurile de fotbal se află în campusul studenţesc Tudor Vladimirescu.

Pe pereţi au fost agăţate 19 plasme şi televizoare astfel încât clienţii să poată urmări meciurile din orice colţ al încăperii. Patronul pubului a pregătit pentru microbişti o impresionantă colecţie de tricouri, ghete sportive şi mingi ce au aparţinut cândva unor mari fotbalişti.

"Investiţia nu este rentabilă, însă m-am zbătut să realizez acest loc pentru că sunt un împătimit al fotbalului. Am investit peste 300.000 de euro fără să mai pun la socoteală colecţia de obiecte personale ale fotbaliştilor şi sponsorizările pe care le-am primit sub diferite forme", a explicat Dan Cojocaru. (Iulian Bănilă)

Alegeri locale şi fotbal pe pâine

Alegerile de la 1 iunie încurcă planurile municipalităţii clujene privind organizarea unor vizionări în spaţii publice a meciurilor din Euro 2008. "Să vedem cine va ieşi primar. În funcţie de resurse, municipalitatea va decide dacă se vor face vizionări ale meciurilor de fotbal", a declarat Raimonda Boian, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca. În schimb, patronii barurilor şi ai teraselor fac investiţii serioase pentru atragerea clienţilor. Istvan Lang, patronul clubului Karma, a plătit 12.000 de euro pentru şase plasme şi un videoproiector.(Ioana Oros)

Se fac rezervări din timp la terase

Cele mai importante pieţe din Timişoara sunt pline de terase unde vor fi montate plasme uriaşe.
Microbiştii au început de mult să vâneze cele mai bune locaţii unde vor putea urmări meciurile, cel mai important criteriu fiind calitatea imaginii.

"Suntem un grup de vreo 25 de persoane şi de obicei la campionatele de fotbal ne rezervam mese", spune Alexandru Constantinescu. Viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza, a anunţat însă că "noi nu mai putem monta ecranul acela mare în Piaţa Unirii pentru că am avut probleme cu Catedrala Romano-Catolică". (Nicoleta Tudor)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite