Euro-Revelionul se petrece şi cu oferte culinare exotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tortilla cu pui în loc de sărmăluţe, gorgonzola în loc de telemea şi icre negre în loc de şorici

scoici, surimi, tirokafteri, "ouă de cocoş", peşte Dorada, batog de morun sau bomba de ricotta cu coacăze.
Restaurantele Capitalei se întrec în meniuri care mai de care mai apetisante, iar succesul maxim par să-l înregistreze cele care oferă mese de Revelion importate din China, Grecia, Italia sau Mexic.
Pe lângă oferta culinară de excepţie, mai toate restaurantele promit clienţilor tombole, artificii, muzică şi dansuri specifice ţărilor pe care le reprezintă.
Chiar dacă e restaurant chinezesc, "Templul Soarelui" îşi va prezenta meniul în sistem bufet suedez. Vor fi aşezate, pe mese, nu mai puţin de 21 de preparate tradiţionale, printre care orez Templul Soarelui, surimi, limbă cu 5 arome, peşte în 5 culori, prăjitură Tian-Fu şi cremă de scoici.
Meniul include vinul, berea, apa minerală şi sucurile, cafeaua, ceaiul şi şampania, şi costă 2.070.000 lei vechi pentru adulţi, copiii sub 10 ani având reducere de 50%. "Toate reţetele sunt autentice, iar produsele sunt gătite de un maestru bucătar chinez", se mândreşte managerul restaurantului.
Ospăţ ca pentru zei, la restaurantul Mythos
Restaurantul Mythos vrea să aducă aerul Greciei în Bucureşti şi propune un meniu tradiţional athenian. Startul petrecerii va fi marcat cu tzatziki, tirokafteri (salată din brânză feta cu ardei capia şi ardei iuţi - n.r.), salată de ardei copţi şi vinete. Meniul mai conţine şi carne de porc marinată la rotisor, "ou de cocoş" (file de pui umplut cu şuncă şi brânză feta pe o clătită de cartof), peşte Dorada şi ianiotiko (rulouri de nuci cu miere).
Fiecare fel de mâncare este însoţit de pâine specială, preparată chiar în bucătăria restaurantului şi, evident, de măsline. La capitolul băuturi, oferta restaurantului cuprinde whisky, vodca, martini, campari, diverse soiuri de vinuri, apă, suc, cafea şi şampanie.
Mai mult, cei 60 de invitaţi pot învăţa cum să se mişte pe ritmurile greceşti de la un grup de dansatori veniţi tocmai de pe malurile Mării Egee. Preţul pentru distracţia de Revelion la Mythos este de 3 milioane de lei, iar copiii sub 14 ani vor plăti doar 1 milion şi jumătate.
Revelion italian şi mexican
La Qaudri Ristorante, meniul în stil italian include batogul de morun, tartinele cu icre negre şi roşii, ouăle de prepeliţă, creveţii, prosciuto crudo cu gorgonzola, păstrăvii şi somonul, broccoli şi bomba de ricotta cu coacăze. Toate preparatele sunt "asezonate" cu băuturi, tombole şi artificii, iar preţul unui meniu este de 3.500.000 lei. Nici restaurantul mexican TurboTequilla nu se lasă mai prejos şi propune un meniu cu ingrediente mexicane şi cu mâncare foarte picantă.
Piesa de rezistenţă va fi flautas, adică tortilla umplută cu piept de pui la grătar, caşcaval, ciuperci, brânză topită şi sos picant salsa. Iar tequilla şi berea mexicană vor curge în valuri pentru cei care plătesc 3.100.000 lei pentru un meniu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite