Etichetele produselor alimentare ii vor avertiza pe alergici
0Consumatorul roman va sti, incepand cu 1 iulie, daca produsele alimentare pe care le cumpara ii pot provoca alergii. Potrivit legii, pe etichete va trebui sa se specifice daca alimentele contin
Consumatorul roman va sti, incepand cu 1 iulie, daca produsele alimentare pe care le cumpara ii pot provoca alergii. Potrivit legii, pe etichete va trebui sa se specifice daca alimentele contin ingrediente potential alergenice. Astfel, cumparatorii vor fi avertizati ca produsele contin cereale cu gluten, crustacee, oua, peste, alune, soia, lapte si produse lactate, nuci, telina, mustar, seminte de susan care pot provoca o alergie. Reprezentantul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Alexandru Pais, a precizat ca toate mentiunile de pe etichete trebuie redactate in limba romana, lizibil si inteligibil. Nu sunt excluse formularile intr-o alta limba, cu conditia ca pe eticheta sa fie si cele in limba romana.