Etapa a treia a programului Rabla: 28.500 de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Etapa a treia a programului Rabla: 28.500 de maşini
Etapa a treia a programului Rabla: 28.500 de maşini

În ultima etapă din acest an a programului Rabla vor putea fi solicitate finanţări pentru 28.500 de maşini, a anunţat astăzi Administraţia Fondului de Mediu (AFM). Cea de-a treia etapă a programului se va derula între 1 septembrie şi 11 decembrie.

Programul de modernizare a parcului auto naţional vizează scoaterea din circulaţie a 60.000 de autovehicule cu o vechime mai mare de 10 ani.

Totodată, Ministerul Mediului a aprobat un act normativ care prevede că un proprietar poate primi mai multe prime de casare, prin cumpărarea mai multor autovehicule noi, în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate.

Potrivit reglementărilor din iulie, autoturismele şi autoutilitarele de până la 3,5 tone pot fi cumpărate inclusiv prin credite bancare sau prin finanţare în baza unui contract de leasing financiar.

În a doua etapă a programului Rabla au semnat note de acceptare pentru 13.315 maşini din cele 28.457 de maşini oferite, însă numărul maşinilor efectiv cumpărate a fost mai mic, potrivit datelor AFM.

În 2009, bugetul pentru programul Rabla care poate fi accesat de populaţie este de 190 de milioane de lei, aferent scoaterii din uz a 50.000 de maşini vechi. Prima de casare este de 3.800 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite