Eroul Chira, aşteptat cu onoruri militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul soldatului român mort în Afganistan a ajuns azi noapte acasă. Claudiu Chira va fi înmormnântat mâine în cimitirul din Râşnov.

La Râşnov, sicriul a fost aşteptat de garda de onoare, formată din peste 50 de soldaţi de la unitatea de vânători de munte. Toţi prieteni şi foşti colegi ai eroului braşovean, mort în războiul altora. „Îl aşteptam acasă în viaţă. Nu ne trebuie un sicriu şi un corp neînsufleţit. Îl vrem pe Claudiu al nostru”, a spus printre lacrimi Maria Ghioc, mătuşa tânărului.
Vecinii, impresionaţi de tragedie au aşteptat şi ei până târziu în noapte, ca să îi aducă un ultim omagiu lui Claudiu Chira. „Era un copil atât de bun, tot timpul cu zâmbetul pe buze. Cariera militară nu merită moartea lui”, a spus printre lacrimi, Petru Răduc, unul dintre vecinii eroului. Colegii lui de la Brigada 2 Vânători de Munte vor sta până atunci de veghe lângă sicriul în care se află trupul militarului.
Claudiu Chira a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent printr-un ordin al ministrului Apărării. El va fi decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de cavaler. Primarul din Râşnov l-a declarat deja „Cetăţean de Onoare” al oraşului.
Tânărul Chira se afla la cea de-a doua sa misiune într-o zonă de conflict. El a participat în 2006 şi la o misiune în Irak.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite