Eroare umană, cauza tragediei aviatice din Marea Neagră?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

600 de oameni, 18 nave şi 11 vedete participau, ieri, în Marea Neagră, la acţiunile de recuperare a corpurilor victimelor tragediei aviatice dn ajun, când un Airbus 320 al companiei armene

600 de oameni, 18 nave şi 11 vedete participau, ieri, în Marea Neagră, la acţiunile de recuperare a corpurilor victimelor tragediei aviatice dn ajun, când un Airbus 320 al companiei armene Armavia s-a prăbuşit cu 113 persoane la bord, cu puţin înainte de a ateriza la Soci.
Până ieri spre prânz fuseseră recuperate 53 de corpuri, 20 dintre ele fiind identificate. Primele dintre acestea au şi fost repatriate, ieri, la Erevan. Cercetările din Marea Neagră vizează şi descoperirea cutiilor negre ale avionului, piese vitale în investigaţiile privind cauzele tragediei. Azi, familiile victimelor vor fi duse cu vaporul la locul catastrofei, situat la 5-6 km de coastă, pentru a se reculege şi a arunca flori. În prealabil, în memoria victimelor se va oficia o slujbă la biserica armeană din Adler, unde se găseşte aeroportul pe care A-320 n-a mai aterizat.
În prezent, anchetatorii, care au exclus ideea unui atentat, dar nu abandonează nicio pistă, încearcă să stabilească contextul în care s-a produs catastrofa. Se ştie cu certitudine că vremea era foarte urâtă, vizibilitatea redusă şi că prima tentativă de aterizare a eşuat.
Ziarul rus "Kommersant" scria, ieri, că turnul de control i-a propus pilotului să revină la Erevan ori să continue zborul spre un alt aeroport. La investigaţii participă şi experţi ai fabricii franceze ce a construit avionul Airbus şi de la Biroul francez de anchete şi analize BEA. Pentru moment se crede că e vorba de o eroare umană în momentul pregătirii aterizării pe aeroportul Adler.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite