Sârbu vinde MediaPro Entertainment - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sârbu vinde MediaPro Entertainment - Revista presei economice
Sârbu vinde MediaPro Entertainment - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre vinderea MediaPro Entertainment către CME, topul riscurilot pentru sistemul bancar sau pierderea BET-FI faţă de media pieţei. Printre alte subiecte, SIF 5 scade pentru iunie 2010 la 0,965 lei, iar WBS România nu mai fuzionează cu Transilvania Capital.


Sârbu vinde MediaPro Entertainment

şi devine acţionar în grupul american CME. Compania de media CME cumpără MediaPro Entertainment într-o tranzacţie de 97,6 milioane de dolari, iar Adrian Sârbu preia aproximativ 5% din CME şi devine directorul executiv al întregului grup american, scrie Ziarul Financiar. Adrian Sârbu a semnat un acord prin care va transfera grupului american CME, care deţine compania PRO TV SA, toate operaţiunile de entertainment deţinute de MediaPRO într-o tranzacţie complexă estimată la 97,6 mil. $ de către banca americană Merrill Lynch.

Top 10 riscuri pentru sistemul bancar. Riscul de credit, reprezentat de capacitatea din ce în ce mai redusă a debitorilor de a rambursa finanţările primite, este cea mai severă ameninţare la adresa sistemului bancar din România, potrivit bancherilor şi analiştilor intervievaţi de Business Standard. Imediat după riscul de credit, aceştia au identificat evoluţia economiei ca fiind cel de-al doilea mare risc, în condiţiile în care semnalele pozitive se lasă aşteptate, în pofida programelor economice promise. Business Standard a solicitat unui grup de opt bancheri şi analişti să clasifice cele mai ameninţătoare riscuri la care este expus sistemul bancar în acest moment.

BET-FI pierde triplu faţă de media pieţei.  Indicii pieţei de la Bucureşti au dat primele semne de oboseală la mijlocul şedinţei. La final, SIF-urile aveau cele mai mari deprecieri, de peste 3%. Piaţa a coborât cu aproape un procent, iar pe plus nu au rezistat nici acţiunile Băncii Transilvania, vedetele ultimelor şedinţe. Piaţa de la Bucureşti a debutat pe plus, iar după ora 13 toţi indicii au trecut pe variaţii negative. BET-FI a fost primul care a coborât sub valoarea de referinţă şi a pierdut cel mai mult dintre indici, anunţă Money.

SIF 5 scade pentru iunie 2010 la 0,965 lei.
Lichiditatea din piaţa la termen de la Sibiu se ridica, cu circa o jumătate de oră înainte de închiderea ei, la peste 8.500 de contracte futures şi opţiuni, investitorii deschizând noi poziţii, notează Curierul Naţional. Pe segmentul derivatelor pe acţiuni s-a observat după o deschidere pe plus, în ton cu ceea ce s-a petrecut luni seară pe pieţele americane, o scădere a preţurilor, la care a contribuit aprecierea dolarului.

WBS România nu mai fuzionează cu Transilvania Capital
, titrează Bursa. Negocierile dintre reprezentanţii WBS România şi Transilvania Capital privind fuziunea dintre cele două case de brokeraj au ajuns într-un punct mort din cauza neînţelegerilor asupra preţului de vânzare a unui pachet de 20% din societatea ardeleană. Reprezentanţii WBS ne-au spus că fuziunea nu va mai avea loc, deşi ea fusese aprobată de acţionarii societăţii în cadrul Adunării Generale de la începutul lunii iulie, în condiţiile prestabilite cu conducerea Transilvania Capital.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite