Energie eoliană pentru locuinţele din statul New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile newyorkeze au aprobat, miercuri, construirea unui parc de turbine eoliene cu o putere de 108 megawaţi în oraşul Chateaugay, situat în districtul Franklin, New York.

Autorităţile newyorkeze au aprobat, miercuri, construirea unui parc de turbine eoliene cu o putere de 108 megawaţi în oraşul Chateaugay, situat în districtul Franklin, New York. Constructorii vor începe lucrările la cele 72 de turbine în luna ianuarie 2008, iar termenul de predare a fost stabilit tot pentru acelaşi an, la sfârşitul lunii decembrie. Un purtător de cuvânt al companiei ce construieşte parcul de turbine, citat de Reuters, a afirmat că parcul de turbine va costa 200 milioane de dolari.

Oficialii statului New York au anunţat că Noble Environmental Power LLC, compania care a iniţiat proiectul, va amplasa cele 72 de turbine pe locuri alese la întâmplare pe teritoriul oraşului Chateaugay, de la est la vest. Fiecare turbină va avea o putere de 1,5 megawaţi.

Un megawatt poate acoperi necesarul de energie pentru 800 de locuinţe obişnuite din New York.
Compania a estimat că parcul de turbine va aduce beneficii economice de 152,9 milioane de dolari în următorii 20 de ani. Firma Noble a anunţat ca va vinde energia pe piaţa din New York şi, în plus, intenţionează să vândă credite de energie regenerabilă comercianţilor de pe această piaţă.

Compania deţine peste 4.000 de megawaţi de energie regenerabilă în dezvoltare pe teritoriul Statelor Unite. "Unul dintre scopurile guvernatorului statului newyorkez este să promoveze un mediu mai curat şi mai sănătos, utilizând energie din surse regenerabile" a declarat Patricia L. Acampora, preşedinta Comisiei de servicii publice din statul New York.

Proiectul companiei Noble Environmental Power LLC include, pentru viitorul apropiat, construirea a încă 14 turbine, în oraşul Bellmont, care se află în acelaşi district Franklin, din statul New York. Cele 14 turbine vor avea o putere de 21 de megawaţi, fiecare, mai mare decât cea a unei turbine din Chateaugay.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite