Energie electrică din paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Energie electrică din paşi de dans
Energie electrică din paşi de dans

O discotecă din Londra va transforma ţopăiala clienţilor în curent electric furnizat reţelei naţionale Podeaua discotecii este alcătuită din plăci care conţin un fluid. Acesta este

O discotecă din Londra va transforma ţopăiala clienţilor în curent electric furnizat reţelei naţionale

Podeaua discotecii este alcătuită din plăci care conţin un fluid. Acesta este presat de picioarele dansatorilor şi acţionează nişte miniturbine, ce produc electricitate.

Un milionar cipriot din Londra, poreclit "Dr. Earth" (doctorul Pământ) pentru convingerile sale ecologiste, a construit prima discotecă din lume care produce curent electric.

Barul "Surya" va fi inaugurat pe 10 iulie, dar testele efectuate au dovedit deja că dansatorii vor produce cu 60% mai mult curent decât necesarul discotecii. Surplusul va fi furnizat reţelei electrice naţionale.

Intrare gratis pentru biciclişti

Patronul discotecii, Andrew Charalambous, unul dintre finanţatorii Partidului Conservator, este cunoscut pe scena politică londoneză drept unul dintre cei mai sinceri susţinători ai măsurilor de protecţie a mediului. El le-a promis tinerilor că intrarea în discotecă va fi gratuită. Dar, pentru a-i încuraja pe dansatori să vină cu bicicleta sau cu metroul, pentru clienţii care vin la discotecă în maşină se va percepe o "taxă de parcare" de 10 lire sterline (aproximativ 13 euro).

Toaletele vor avea un sistem de reciclare a apei, astfel încât discoteca nu va avea nevoie de canalizare. Reziduurile, extrase sub formă de pulberi, vor fi incinerate într-un cuptor cu ardere completă, care va încălzi apa necesară instalaţiei sanitare.

Compania Orange adaugă o ofertă

Filiala britanică a operatorului de telefonie mobilă Orange a anunţat că, în colaborare cu firma GotWind, societate specializată în tehnologii de obţinere a energiei din surse regenerabile, va produce un acumulator pe bază de balansor (după modelul ceasurilor automatice). Acesta se va monta la mâna dreaptă a dansatorilor şi le va putea încărca bateriile mobilelor.

Podeaua discotecii a fost realizată de două firme olandeze, Enviu şi Döll, care au testat-o iniţial în staţia de metrou Victoria, din Londra. Inginerii care au creat dispozitivul spun că 34.000 de pasageri pe oră pot produce energia necesară aprinderii a 6.500 de becuri.

Alte aplicaţii

Scările din imobile vor putea fi iluminate chiar de cei care urcă, prin plasarea unor astfel de podele pe fiecare treaptă

Generatoare acţionate de presiunea picioarelor pot fi instalate în magazine, săli de sport sau în gări

Dispozitive de mici dimensiuni, plasate sub scaunele amatorilor de internet, vor produce curentul electric necesar computerului prin apăsarea picioarelor utilizatorului

Tehnologia poate fi folosită şi pe liniile de cale ferată sau pe podurile rutiere, pentru a exploata energia trenurilor şi a maşinilor care trec

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite