Energia electrică se scumpeşte de la 1 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Electricitatea livrată populaţiei şi companiilor cu un consum mic se va scumpi de la 1 aprilie cu maximum patru la sută, în principal din cauza producţiei reduse de energie din surse hidro,

Electricitatea livrată populaţiei şi companiilor cu un consum mic se va scumpi de la 1 aprilie cu maximum patru la sută, în principal din cauza producţiei reduse de energie din surse hidro, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opriş.

"De la 1 aprilie, vom umbla la tarifele de distribuţie şi, probabil, la cele de transport şi ale producătorilor. Electricitatea se va scumpi la consumatorul final cu maximum 4%, aceasta fiind o estimare grosieră", a spus Opriş. Potrivit acestuia, dacă la 1 aprilie va exista o creştere de 4%, o nouă majorare a tarifelor nu va avea loc mai devreme de luna septembrie. În plus, din toamna acestui an, va intra în funcţiune şi reactorul 2 de la Cernavodă. De cealaltă parte, preţul gazelor nu va creşte în al doilea trimestru, scumpirea programată pentru 1 aprilie fiind anulată de "evoluţiile favorabile la importuri", potrivit lui Gabriel Sîrbu, director în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Gazelor Naturale (ANRGN). Conform unui proiect de hotărâre de guvern, elaborat de ANRGN şi publicat în luna decembrie a anului trecut, gazele naturale ar fi trebuit să se scumpească de trei ori în acest an, în aprilie, iulie şi octombrie. Proiectul menţiona că preţul maxim al gazelor din producţia internă va fi de 145 dolari/1.000 metri cubi în primul trimestru din 2007, 155 de dolari în trimestrul următor, pentru ca în ultima jumătate de an, preţul gazelor din producţia internă să crească cu încă 15 dolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite