Energia cristalelor şi terapia cu pietre preţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamentul cu pietre preţioase, testat încă de la începutul mileniului II, poate deveni o cale de vindecare respectată şi bine documentată la începutul mileniului III. Cristaloterapia

Tratamentul cu pietre preţioase, testat încă de la începutul mileniului II, poate deveni o cale de vindecare respectată şi bine documentată la începutul mileniului III.

Cristaloterapia poate fi aplicată cu succes în coroborare cu procedeele medicinii moderne. Acum, datorită dezvoltării rapide a tehnologiei, cristalele sunt folosite în scopul transmiterii şi amplificării energiilor în diverse modalităţi. Specialiştii spun că energia cristalelor, având o frecvenţă superioară celei biologice, înlătură durerile şi vindecă multe boli aflate în stare incipientă. Tot cristalele pot neutraliza influenţa negativă a grijilor, a angoaselor, simpla lor prezenţă contribuind la deblocarea canalelor energetice vii, eliberând traseele vitale organismului uman.

Pietrele, cristalele şi mineralele sunt folosite pentru efectele lor curative, protectoare şi energizante. Altele sunt folosite în scopuri personale: pentru afaceri de succes, în menţinerea unor relaţii armonioase şi pentru redresarea financiară. Fireşte, cristaloterapia nu este un substitut al medicinii tradiţionale.

Procedura aceasta intervine în sprijinul bolnavilor, grăbind vindecarea corpului fizic, pentru că acţionează conştient şi la nivel energetic, mental şi spiritual. Cristalele sunt, de fapt, punţi de legătură între voinţa noastră şi necesităţile corpului. Prin cristaloterapie "mandatăm" cristalul să acţioneze asupra bolii, în speranţa că el va interveni într-o manieră armonioasă asupra problemei.

Unii spun că un cristal este doar un suport necesar creşterii procentului celor care se vindecă asigurat prin efectul placebo. Adică cel puţin 33% din bolnavi se fac bine pentru simplul motiv că au încredere în rezultatele terapiei cu ajutorul cristalelor. Desigur, nu e numai atât. Studii recente arată, fără dubiu, că un cristal bine tăiat poate să concentreze curgerea particulelor încărcate energetic. Şi, pentru cine se îndoieşte, o simplă răsfoire a documentaţiei aparatelor laser ar putea fi un argument.

Vindecarea mentală

Vindecarea unei boli durează mai puţin dacă ne folosim şi de puterea minţii. Combinând efectul cristaloterapiei cu meditaţia putem să înţelegem şi care au fost cauzele care au contribuit la crearea dezechilibrelor (gânduri pesimiste, antipatii, accese de mânie faţă de o persoană sau o situaţie, inflexibilitate...).

Un cristal care a fost şlefuit într-o anumită for mă, prin tăiere şi şlefuire, are proprietăţi speciale de a purifica, conduce şi amplifica energiile. Astfel de cristale, spun specialiştii, trebuie să se bucure de grija şi dragostea purtătorului. Acest gen de cristale au menirea să participe la un program special de autovindecare. Acesta, în cazul în care reuşeşte, este cel mai ecologic tratament.

Nimic altceva nu poate fi mai simplu şi mai natural decât vindecarea cu ajutorul unui cristal. De aceea, specialiştii spun că pietrele preţioase sunt valoroase atât pentru că sunt rare, cât şi pentru bolile pe care le ameliorează fiecare. Apoi contează forma.

Cristalele-piramidă receptează energiile prin bază şi le emit prin intermediul vârfului, în forma unei spirale, pe o mare distanţă. Un diamant poate vindeca orice suferinţă a sistemului nervos. De aceea aceste pietre sunt oferite cu ocazia căsătoriei. Mesajul tânărului este: "Lângă mine nu vei fi niciodată supărată!"

Sferele din cristal pot vindeca bolile de metabolism şi se obţin cu mari eforturi. Ele au puterea de a emite energiile în toate direcţiile şi pot să creeze un câmp pulsatoriu, foarte benefic pentru organele şi glandele aflate în suferinţă.

Vă plac bijuteriile ?

Ele sunt apreciate în mod special pentru puterea de concentrare a câmpului energetic şi canalizarea lui centrată spre un punct fix. Când sunt purtate, bijuteriile cu cristale impun întregului organism o nouă frecvenţă de vibraţie care duce la vindecarea anumitor afecţiuni, în funcţie de combinaţia de pietre şi dimensiunile acestora. De asemenea, capacităţile fizice, mentale şi spirituale cresc, în general, în intensitate. Nu întâmplător, episcopii poartă pe inelele lor numai pietre de ametist.

Trebuie să purificăm cristalul

Din start, dacă ne alegem singuri cristalul va fi mai uşor să-l acordăm cu propria noastră persoană. Trebuie să-l alegem pe cel care ne place cel mai mult.
Cea mai simplă acţiune de purificare este scufundarea lui în sare naturală, nedizolvată şi neîmbogăţită cu iod. Sarea are forţa să înlăture impurităţile şi să "spele" orice încărcătură energetică negativă, după 24 de ore, dacă avem un cristal mai mare.

În acest fel cristalul devine receptiv la vibraţiile persoanei care l-a ales. Prin atingerea cristalului, după ce este scos din sare, el înregistrează vibraţiile noastre, dar trebuie purificat şi de vibraţiile nebenefice captate din jurul nostru.

Vom arunca sarea în care a fost scufundat cristalul cât mai departe de casă. Dacă uităm să scoatem cristalul după 24 de ore, trebuie să prelungim perioada de purificare până la 3 zile, pentru că numerele cu soţ (2,4,6,8), ca numere feminine, pasive, nu aduc schimbarea dorită. Pietrele se purifică într-un număr impar de zile (1,3,7,9 - numere masculine), 5. Acesta din urmă, deşi este masculin, în numerologie este considerat un număr instabil, incapabil să asigure purificarea. Apoi cristalul va fi pus sub un jet de apă rece timp de câteva minute.

După spălare va fi şters cu o ţesătură nouă, cât mai curată, din bumbac. Sunt şi pietre care nu se purifică sub sare sau în soluţie sărată: ambra, celestina, opalul, piatra Lunii, piatra Soarelui, pirita, turcoazul... pentru că se zgârie foarte uşor. Acestea pot fi purificate prin scufundarea lor în argilă ventilată. După aceea, în loc să fie puse sub jet de apă, aceste cristale vor fi expuse la vapori de esenţă de ulei de lavandă. Opalul, însă, pentru că el conţine apă, este bine să-l punem periodic în baie de apă - 1-3 zile; evităm astfel pierderea proprietăţilor sale.

Este absolut necesară încărcarea energetică a fiecărui cristal. Din varietatea metodelor de încărcare a cristalului, cea mai simplă constă în expunerea acestuia, timp de câteva ore, la reflexia luminii solare.

Lumina le încarcă

Specialiştii spun că intervalul de timp - dimineaţă-amiază -, când Soarele este în faza ascendentă -, deci când energiile sale sunt în creştere, este ideal pentru încărcarea cristalului nostru.

Dacă ţinem seama de simbolul numerelor, pietrele trebuie încărcate timp de 1-3 ore, o simbolistică a numerelor masculine, care vor imprima cristalului energie de tip yang. Este destul de categorică practica de a expune pietrele la încărcare, în afara casei, pe terasă sau în grădină, în contact cu pământul. Pietrele pot fi activate şi la lumina lunii.

Şi în acest caz, aceste pietre se activează în afara casei noastre, odată cu căderea serii, începând cu ora 20.00, în anumite zile: adică înainte de ziua Lunii pline, în ziua cu Lună plină şi în ziua următoare. Iată pietrele care vor aduce bucurii în viaţa purtătorului dacă sunt activate la lumina lunii: azuritul, piatra lunii, ochiul de pisică, opalul, safirul, turmalina indigo şi turmalina roz.

Îngropate îşi recapătă calităţile

Pietrele se pot activa şi în apa pârâurilor sau apa mării. În acest caz, ele trebuie puse într-un săculeţ de pânză sau într-o plasă cu ochiuri dese, care vor fi aşezate în direcţia în care curge apa. În acest timp, purtătorul cristalelor va solicita energiilor apei să activeze pietrele sale, iar în finalul invocării acesta va adresa mulţumiri energiilor apei.

La un interval de câteva luni, când pietrele şi cristalele au fost folosite fie în şedinţe de cristaloterapie, fie în scopuri personale, trebuie să trecem la regenerarea acestora.
Cum ştim când să apelăm la această tehnică? Când constatăm că pietrele nu mai au strălucirea de odinioară, iar când le ţinem în mână, ele sunt lipsite de energie.

Pietrele şi cristalele sunt puse într-un vas de ceramică, nou, apoi îngropate; sau le aşezăm din start într-un vas de flori cu pământ. Ele vor sta în locul ales timp de 1,3,7,9, zile consecutiv. Pământul are forţa să împrăştie energiile negative acumulate şi regenerează cuarţul.

La sfârşitul etapei cât a stat sub pământ, cristalul va fi spălat cu apă rece sau periat cu o pensulă făcută din păr natural (nu sintetic) şi vom trece la reactivare.

Pietre cu valoroase proprietăţi curative

Ametistul este recomandat pentru creşterea puterii de concentrare şi revigorarea organismului;
Cuarţul roz, denumit şi "piatra iubirii", are un efect benefic asupra inimii şi a circulaţiei. Ne ajută să ne refacem după o traumă afectivă, din punct de vedere emoţional. Piatra aceasta este bine s-o oferim prietenilor care trebuie să se aprecieze la justa lor valoare. S-au întâlnit situaţii când cuarţul de meditaţie s-a spart, a explodat, după ce a preluat durerea celui care a meditat alături de el;

Fluoritul, care poate fi de mai multe culori, combate energiile negative, pe care le captăm fără să vrem din mediul înconjurător; de asemenea, poate să crească puterea de concentrare şi calmează spiritul;
Jadul este benefic pentru persoanele foarte stresate; se poartă în clipele de tensiune emoţională intensă;
Lapisul sporeşte puterea de concentrare; purtătorul găseşte soluţii eficiente în chestiuni de serviciu;

Smaraldul are forţa să regenereze ţesuturile, reglează metabolismul şi întăreşte sistemul imunitar;
Turcuoazul ajută la relaxare şi meditaţie, la combaterea stresului; Topazul galben este ideal pentru persoanele care se confruntă cu situaţii limită, cu depresie şi confuzie. Este mesagerul optimismului;
Turmalina verde canalizează energia vindecătoare în direcţia dorită. Energia sa grăbeşte vindecarea.

Cum se alege un cristal?

Când ne alegem un cristal trebuie să evităm falsurile. Un cristal natural de cuarţ se deosebeşte de imitaţii prin următoarele caracteristici:

cuarţul are duritatea mai mare comparativ cu cea a sticlei; în contact cu aceasta, el poate s-o zgârie; pe feţele de piramidă, un cristal natural are denivelări în trepte, fine, care nu pot fi imitate artificial;
cristalele naturale prezintă zone mai lăptoase, aproape de bază;
cuarţul natural poate avea mai multe culori; unele se datorează modificărilor petrecute în reţeaua cristalină (este cazul cristalului violet al ametistului, al citrinului galben sau al cuarţului fumuriu), dar, dacă ne dorim un cristal perfect transparent, îl alegem pe cel de stâncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite