Empire State Building, la 75 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai faimoase repere ale New York-ului, zgârie-norul Empire State Building, a împlinit 75 de ani. Inaugurat în 1931, în timpul marii crize economice, a dat de lucru la peste 3.000

Unul dintre cele mai faimoase repere ale New York-ului, zgârie-norul Empire State Building, a împlinit 75 de ani. Inaugurat în 1931, în timpul marii crize economice, a dat de lucru la peste 3.000 de muncitori, construcţia sa durând 13 luni.
Timp de 40 de ani a fost clădirea cea mai înaltă din New York (şi la un moment dat din lume), până când locul i-a fost luat de World Trade Center. Acum, după prăbuşirea "Gemenilor", este din nou edificiul newyorkez cel mai înalt. Prin spectaculozitatea sa, clădirea a atras deseori atenţia Hollywoodului, aici fiind filmat în 1933 celebrul "King Kong". Cu ocazia inaugurării, acum trei sferturi de veac, George Gershwin a scris o rapsodie specială. Săptămâna trecută, clădirea a fost din nou în centrul atenţiei, când un temerar a încercat să se arunce cu paraşuta de la etajul 86. Ultima treime a clădirii este deseori scăldată în lumini multicolore pentru celebrarea unor zile speciale. De data aceasta, luminile au fost însă de culoare albă, exact cum s-a întâmplat şi acum 75 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite