„30 Rock“, cinci premii Emmy din 22 de nominalizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„30 Rock“, cinci premii  Emmy din 22 de nominalizări
„30 Rock“, cinci premii Emmy din 22 de nominalizări

Serialul de comedie difuzat de TVR 1 şi drama „Mad Men“ au fost marile câştigătoare ale unei ceremonii care a părut trasă la indigo după ediţia de anul trecut, în ceea ce priveşte premianţii. Prezentatorul, comicul Neil Patrick Harris, a fost considerat unul dintre punctele forte ale ceremoniei care a avut loc luni dimineaţă la Los Angeles.

Deşi anul acesta numărul de nominalizaţi la fiecare categorie a crescut de la cinci la şase, aceleaşi seriale şi interpretări de anul trecut au câştigat cele mai imporatnte premii. Alec Baldwin a câştigat statueta pentru Cel mai bun actor principal într-o comedie, pentru al doilea an consecutiv, datorită rolului Jack Donaghy din „30 Rock“.

Serialul a mai fost învingător la categoriile Cel mai bun serial de comedie şi Cel mai bun scenariu. Una dintre surprize a fost australianca Toni Colette („Al şaselea simţ“, „Little Miss Sunshine“), care a învins-o pe Tina Fey, creatoarea serialului „30 Rock“, la categoria Cea mai bună actriţă principală într-o comedie.



Colette a câştigat datorită rolului unei femei cu personalităţi multiple în „United States of Tara“, serial creat de Diablo Cody, scenarista premiată cu Oscar pentru „Juno“. Categoriile pentru drame au fost dominate de serialul „Mad Men“, care avusese 16 nominalizări şi care a fost desemnat Cel mai bun serial dramatic şi a mai primit două statuete pentru scenarii.

Victorie déjà-vu

O altă „victorie cu repetiţie“ este şi cea a lui Bryan Cranston, protagonistul serialului „Breaking Bad“, care a câştigat premiul de Cel mai bun actor principal într-o dramă, pentru rolul unui profesor de chimie muribund, care se apucă de produs şi distribuit metamfetamine.

image

Toni Colette a primit statueta pentru prima oară

Serialul „Lost: Naufragiaţii“, difuzat în România de AXN, Prima TV şi TVR 1, a pierdut la categoria Cel mai bun serial dramatic, dar Michael Emerson, interpretul lui Ben Linus, a luat acasă statueta pentru Cel mai bun actor secundar într-un serial dramatic. Jon Cryer a câştigat pentru interpretarea lui Alan din „Doi bărbaţi şi jumătate“, difuzat în România de Pro TV, premiul pentru cel mai bun actor secundar într-o comedie.

„Amazing race“, şapte premii consecutive

Emisiunea „Amazing Race“, difuzată de AXN, a stabilit un nou record, primind, pentru al şaptelea an consecutiv premiul pentrul Cel mai bun reality-show, în timp ce prezentatorul lui „Survivor“, adus în România de acelaşi post, Jeff Probst, a fost numit din nou Cea mai bună gazdă a unui reality-show. Veterana Jessica Lange a fost premiată pentru rolul din filmul de televiziune „Grey Gardens“, produs de HBO, care spune povestea rudelor excentrice ale lui Jackie Kennedy.

În film a jucat alături de Drew Barrymore, care fusese nominalizată la aceeaşi categorie. Mini-seria a câştigat în total şase premii, printre care şi pentru Cel mai bun film de televiziune.






image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite