Emil Boc: "Salariile bugetarilor vor creşte cu 10 % în 2011, cu condiţia eliminării celui de-al 13-lea salariu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2011, salariile bugetarilor vor creşte în medie cu 10% raportat la nivelul din iulie, cu condiţia eliminării celui de-al 13-lea salariu, a declarat premierul Emil Boc, miercuri, la postul public de radio.

Situaţia salarială rezultă din analizele Ministerului Finanţelor, a precizat Emil Boc, care este de părere că o posibilă majorare suplimentară poate fi decisă la finalul restructurării sectorului public, în funcţie de rezultatul acestui proces.

În 2011, salariile bugetarilor vor creşte în raport cu diminuarea pe care au suferit-o acum, de 25%. Dacă nu se acordă al 13-lea salariu, aşa cum există prevăzut, putem avea din start pentru 2011 o creştere a salariilor, în raport cu cele diminuate, cu 10%.

În funcţie de succesul procesului de restructurare, vom putea să avem o creştere a salariilor în medie şi cu mai mult de 10%, şi vom vedea asta la sfârşitul procesului de restructurare, a afirmat Boc, relatează Mediafax.

Potrivit ministrului de Finanţe Sebastian Vlădescu, fondul de salarii stabilit pentru anul 2011, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o creştere salarială medie de peste 10%, pentru care rămâne însă de stabilit cum va fi distribuită, în baza sistemului unitar.

Totodată, Adriean Videanu, ministrul Economiei, a declarat că salariile din sistemul bugetar ar putea reveni începând de anul viitor, în trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%.

De la 1 iulie, salariile din sectorul bugetar au fost reduse cu 25%, măsură prin care Guvernul vizează reducerea cheltuielilor bugetare, în încercarea de a se încadra în ţinta de deficit bugetar de 6,8% convenită cu Fondul Monetar Internaţional.

Cel de-al 13-lea salariu aferent acestui an pentru angajaţii din sectorul public va fi eliminat, conform memoramdumului suplimentar de înţelegere convenit cu FMI şi UE, prezentat în luna mai, măsură ce va fi prevăzută în bugetul pentru 2011.

Într-o altă declaraţie, ministrul Finanţelor a afirmat că salariile bugetarilor ar putea creşte anul viitor în medie cu 7%, în contextul concedierii a 70.000 de angajaţi şi nu se va renunţa la al 13-lea salariu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite