Emil Boc: "Guvernul este pregătit pentru orice variantă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat duminică, la finalul videoconferinţei cu prefecţii, că Guvernul este pregătit pentru orice variantă, răspunzând astfel unei întrebări legate de şansele care există pentru ca măsurile de austeritate să intre în vigoare de la 1 iulie.

"Suntem pregătiţi pentru orice variantă, asta vreau să ştiţi", a răspuns Boc, întrebat fiind ce şanse există ca măsurile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi nu au fost declarate neconstituţionale de CCR să intre în vigoare de la 1 iulie.

Emil Boc a afirmat, în deschiderea videoconferinţei, că planul iniţial de reducere a cheltuielilor bugetare prin diminuarea salariilor şi pensiilor "a fost amputat de Curtea Constituţională" pe componenta pensiilor.

El şi-a reiterat convingerea că prima variantă propusă de Guvern viza domeniile cu probleme şi ar fi dus la însănătoşirea sistemului financiar românesc.

"Problema deficitului la pensii rămâne. Din nefericire, nu a fost făcută operaţia exact acolo unde trebuia, adică la deficitul pe fondul de pensii. În aceste condiţii, am ales o altă soluţie, care ştim că are efecte dureroase pentru economie, că încetineşte ieşirea din recesiunea economică, dar în condiţiile date după decizia CCR, ne poate asigura echilibrul financiar intern şi finanţarea deficitului prin menţinerea acordurilor internaţionale şi, nu în ultimul rând, posibilitatea de a continua reformele structurale", a susţinut Emil Boc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite