Emil Boc: “E greu peste tot, România nu poate să fie o oază de prosperitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Emil Boc, a explicat sâmbătă, la o reuniune de partid la Bistriţa, de ce Guvernul a luat măsurile dure de austeriate.

Prezent la Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud, premierul a zis că Guvernul a fost nevoit, în 2009 şi 2010, să ia măsuri în funcţie de potenţialul României, potrivit Mediafax.

·    "Ne amintim fiecare dintre noi de o vorbă de când eram foşti elevi, studenţi şi primeam de la părinţi o sumă de bani. Îi drămuiam aşa încât să rezistăm şi să nu ne întindem mai mult decât aveam sau, dacă doream mai mult, munceam mai mult, astfel încât să putem rezista. Cu pomană şi cu întins mâna nu se poate la infinit şi să speri şi să ai şi performanţe"

Despre situaţia din Europa:

·    "Şi în Marea Britanie e greu, fiindcă 500.000 de funcţionari publici trebuie să plece acasă. Greu este şi în Germania, care a adoptat un program de reducere a cheltuielilor bugetare cu 80 de miliarde de euro în următorii ani. Greu este şi în Ungaria, care a mărit TVA la 25 la sută. Greu e şi în Letonia, care a tăiat salariile cu 25 la sută, salariile din sectorul privat s-au diminuat, s-a majorat TVA. Greu este în Grecia, în Irlanda, Portugalia, Spania, ţări cu şomaj în jur de 20 la sută, unele dintre ele”.
·    “Este greu în lume peste tot şi atunci România nu poate face excepţie şi să fie o oază de prosperitate, atâta vreme cât de 20 de ani am făcut nişte legi care mai mult au încurajat nemunca şi am fost nevoiţi să le corectăm".

Despre măsurile de austeritate

·    “Toate aceste măsuri au creat şi au pus bazele unui teren serios de creştere economică în perioada următoare. Dacă România nu face paşi înapoi pe această linie a consolidării reformelor pe care le-am început, dacă nu face greşeli, nu va avea probleme în 2011 şi în anii următori.
·    Am fost pe marginea prăpastiei în 2008, am reuşit să stabilizăm economia şi să o aducem pe o direcţie bună, dar dacă nu cădem în patima populismului şi să dăm cu piciorul la lucrurile care consolidează economia în momentul de faţă, atunci nu vom avea probleme în 2011
·    "De aceea, România a reuşit să rămână credibilă în raport cu FMI, CE şi cu băncile străine care au reprezentare în România, fiindcă au văzut că ceea ce se face e corect, chiar dacă e dureros politic"

Despre fondurile UE

·    "Sunt lucruri care ne arată că direcţia este bună şi România e mai competitivă faţă de trecut. Pentru 2011 dorim să continuăm aceste politici de pregătire a creşterii economice prin investiţii şi absorbţia fondurilor europene, bani gratis pe care Europa ni-i dă, punem şi noi o mică contribuţie şi modernizăm această ţară.
·    Dacă banii i-am duce în continuare pe pomeni electorale, în consum doar, nu am avea bani să punem partea noastră de contribuţie la aceşti bani care vin gratis de la UE şi ar fi o crimă să nu utilizezi această şansă uriaşă pe care o are ţara să se modernizeze în perioada următoare"
·    "Să ducem mai mulţi bani în partea care ne asigură dezvoltare şi locuri de muncă, să consumăm atât cât producem, iar ce împrumutăm să ducem spre dezvoltare. Asta este într-o frază esenţa acestei reforme. Pentru asta trebuie să corectezi abuzuri de peste tot".



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite