Emil Boc: "La ora 15.00 se vor redeschide opt aeroporturi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul guvernamental pentru situaţii de urgenţă a decis ca, la ora 15.00, să fie redeschise încă opt aeroporturi, respectiv cele din Otopeni, Băneasa, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu Mare şi Baia Mare.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Marin Anton a spus că dacă "lucrurile vor continua să evolueze în acest ritm probabil că la ora 15:00 se vor redeschide şi aeroporturile din Craiova, Bucureşti şi Constanţa".

El a subliniat că şi-ar fi dorit ca aeroporturile din Capitală să poată fi funcţionale încă de luni dimineaţă dar "datele ne fac să fim precauţi şi să aşteptăm ora 15.00."

Şi premierul Emil Boc a confirmat, luni, această informaţie. "La ora 15.00 se vor redeschide opt aeroporturi. Trebuie însă ca lumea să continue să se informeze asupra curselor aeriene deoarece nu toate ţările vor avea aerogări operabile", a completat Boc.

Aeroporturile din Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Suceava, Constanţa şi Tulcea rămân în continuare închise, dar există "o probabilitate destul de mare" să fie redeschise marţi dimineaţa, la ora 7.00, a arătat premierul Emil Boc.

Situaţia acestor aeroporturi va fi stabilită luni seara, la ora 21.00.

Şeful Guvernului a atenţionat că redeschiderea aeroporturilor nu înseamnă că pasagerii pot pleca spre orice ţară şi le-a recomandat acestora să verifice destinaţiile de călătorie la companiile care emit biletele.

Premierul a mai arătat că, din datele disponibile, în următoarele două zile nu vor fi înregistrate maxime admise de poluanţi la sol şi nu se recomandă populaţiei măsuri speciale de protecţie.

Aproape 100 de curse aeriene din şi spre România au fost anulate vineri, iar sâmbătă 270. Pentru duminică şi luni, două companii - Tarom şi Blue Air - au anulat 70, respectiv peste 30 de zboruri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite