Emil Boc: "435 de spitale intră în evaluarea Ministerului Sănătăţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 435 de spitale vor intra în evaluarea Ministerului Sănătăţii, a anunţat, luni seară, premierul Emil Boc.

"435 de spitale intră în evaluarea Ministerului Sănătăţii. Vreau să spun că şi aici (în domeniul sănătăţii - n.r.), dacă nu punem ordine în sistem, oricâţi bani ai băga în Sănătate, nu-şi vor arăta eficienţa. Nu s-a dorit în aceşti 20 de ani să se facă ordine în sistemul de sănătate", a afirmat şeful Executivului.

Mai citiţi şi:

VIDEO Boc: "De ce au avioanele probleme dacă la tancuri nu se opresc motoarele din cauza nisipului ?"

Emil Boc: "Cei care vor să facă bani din grevă se înşeală. Nu-i vor primi"

El a precizat că nu s-a dorit informatizarea sistemului de sănătate, pentru a se putea "scurge" mai uşor banii publici, adăugând că deşi s-au băgat, în ultimii zece ani, miliarde de euro pentru sănătate, acest lucru nu se reflectă în calitatea serviciilor.

Premierul a spus că a dat, în mod imperativ, ordin cu privire la informatizarea sistemului sanitar, în sensul în care ar trebuie să se ştie pentru fiecare reţetă farmaceutică de unde poate fi luată, la ce preţ sau cine o plăteşte.

"Nu s-au dorit licitaţii naţionale pe programe şi tot felul de licitaţii mărunte, unde, din nou, se duc banii publici. Le-am impus acest lucru, din nou o să fie supărări în sistem, pentru aceia care au fost obişnuiţi să sugă din banii publici tot felul de resurse", a punctat Boc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite