Emil Constantinescu declară război SAR şi GDS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Constantinescu (foto) va lansa, în luna ianuarie, Forumul Academic Român, o organizaţie care va reuni personalităţi ale Academiei Române cu misiunea elaborării unui nou proiect politic

Emil Constantinescu (foto) va lansa, în luna ianuarie, Forumul Academic Român, o organizaţie care va reuni personalităţi ale Academiei Române cu misiunea elaborării unui nou proiect politic pentru România europeană. Forumul îşi propune dezbateri care să ducă la redefinirea valorilor societăţii civile, la construirea imaginii corecte a instituţiilor româneşti şi identificarea unor noi lideri politici.

"Trebuie să realizăm un network, o reţea a valorilor, care să vină în arenă", a declarat fostul preşedinte pentru "Adevărul". "Ceea ce marchează societatea românească este o criză morală profundă. Sediul acestei crize morale se află în societatea civilă, în elitele intelectuale", a spus Constantinescu.

El a criticat susţinerea acordată de SAR şi de GDS proiectului politic al "răului cel mai mic". "Unii au acceptat ca proiectul anticomunist şi antisecurist să fie confiscat de o persoană care a aparţinut fostei nomenclaturi comuniste", a precizat fostul şef de stat.
"Nu poţi să ai o politicieni curaţi şi un parlament curat într-o societate civilă care acceptă compromisurile şi manipulările", a subliniat Constantinescu. (Oana Iuraşcu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite