Emil Boc nu demisionează: "Ceea ce fac, fac cu bună credinţă, în interesul general al oamenilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul în care, potrivit unui sondaj, 94% dintre români au auzit de o posibilă schimbare a premierului, Emil Boc a ţinut să precizeze că este în pragul unei noi asumări de răspundere în Parlament, care înseamnă exact opusul demisiei.

"Adică te duci să soliciţi un vot de încredere în Parlament, pentru promovarea unor legi de reformă. Spre deosebire de mandatul unui primar, care este fix, timp de 4 ani, cel al unui prim ministru este teoretic de 4 ani, el putând înceta şi pe parcurs. Un prim ministru rămâne atâta timp cât are o majoritate care să-l susţină", a declarat Emil Boc, la Realitatea TV.

Premierul a explicat că atunci când a preluat mandatul a ştiut că "fiecare zi va fi o bătălie pentru a scoate România din recesiune", dar şi pentru a face faţă atacurilor politice.

"Ştiu că sunt de partea bună a lucrurilor şi că ceea ce fac, fac cu bună credinţă, în interesul general al oamenilor şi ca România să iasă din această perioadă dificilă. Oricine ar fi fost în locul meu, pe scaunul de prim ministru, dacă ar fi fost responsabil, şi dacă nu dorea ca România să se scufunde din punct de vedere economic, ar fi luat aceleaşi măsuri", consideră Emil Boc.

Referindu-se la numeroasele critici venite, atât din partea Opoziţiei, cât şi din partea populaţiei, Emil Boc a declarat că "dacă ar fi fost slab de înger, nu ar fi rezistat la nicio bătălie politică". "Atâta vreme cât am convingerea că acele reforme pe care le-am promovat au fost pentru a face ordine, pentru a instala dreptatea şi corectitudinea, pun deoparte criticile şi merg pe linia de a ieşi din criza în care ne aflăm".

În ceea ce priveşte reproşul preşedintelui Traian Băsescu cu privire la pierderea majorităţii politice şi posibilitatea numirii unui premier independent, Boc a mărturisit că şeful statului nu i-a cerut să plece. "În momentul în care un Guvern nu mai are susţinere şi este respins de către Parlament pierzându-şi majoritatea, preşedintele are posibilitatea să desemneze un premier independent", a comentat premierul.

Citiţi şi:

Emil Boc:"Majorarea salariilor profesorilor astăzi, ar însemna să periclităm recuperarea veniturilor tăiate ale bugetarilor"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite