Emil Boc a fost audiat ca martor în dosarul "Gazeta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PD, Emil Boc, a solicitat, ieri, procurorilor DIICOT explicaţii cu privire la interceptarea unei convorbiri telefonice pe care a avut-o, în 2006, cu Liviu Man, arestat pentru

Preşedintele PD, Emil Boc, a solicitat, ieri, procurorilor DIICOT explicaţii cu privire la interceptarea unei convorbiri telefonice pe care a avut-o, în 2006, cu Liviu Man, arestat pentru şantaj în dosarul "Gazeta". Boc a fost sunat de Man în calitatea sa de primar al municipiului Cluj-Napoca, pentru că acesta voia să îi trimită un număr de înregistrare al unei cereri pe care a depus-o la primărie pentru obţinerea unor spaţii publicitare.

În opinia liderului PD, prezenţa înregistrării în dosar nu face decât să îi aducă "grave prejudicii de imagine". Boc şi-a exprimat şi temerea că dosarul "Gazeta" ar putea fi un pretext "pentru altceva", cerând corectitudine la adresa sa. Procurorii au precizat, ieri, că Emil Boc a fost audiat în calitate de martor în acest dosar cu privire la împrejurările pe care le cunoaşte legate de activităţile infracţionale ale membrilor grupului. Din probele administrate, a rezultat că Liviu Man invoca, atât în discuţiile telefonice purtate cu diverse persoane, cât şi în redacţiile ziarelor pe care le conducea, faptul că are o legătură apropiată cu Boc.

Procurorii aveau indicii că se fac presiuni asupra liderului PD

Audierea liderului PD în această cauză a survenit indiciilor că membrii grupului infracţional au exercitat presiuni asupra sa cu scopul de a-l determina să încheie sau să faciliteze încheierea unor contracte de publicitate cu primăria, precum şi cu societăţi comerciale din municipiul Cluj-Napoca. "Convorbirile telefonice purtate de inculpatul Liviu Man cu martorul Emil Boc sunt utile şi necesare aflării adevărului în cauză şi se coroborează cu celelalte mijloace de probă administrate, toate acestea demonstrând modul de operare al inculpaţilor", au mai subliniat procurorii DIICOT. Anchetatorii i-au atras atenţia preşedintelui PD că "din poziţia procesuală de martor nu are posibilitatea legală în a se pronunţa asupra utilităţii şi pertinenţei unei probe, cu atât mai mult cu cât nu cunoaşte ansamblul probelor administrate". De altfel, procurorii au mai precizat că în acest dosar au fost audiaţi peste 100 de martori, dintre care mare parte au purtat convorbiri telefonice cu arestaţii din dosarul "Gazeta", toate transcrierile interceptărilor fiind depuse la dosar.

Convorbirile telefonice purtate de inculpatul Liviu Man cu martorul Emil Boc sunt utile şi necesare aflării adevărului în cauză şi se coroborează cu celelalte mijloace de probă administrate, toate acestea demonstrând modul de operare al inculpaţilor
procurorii DIICOT

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite