Emigranţi la Antipozi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Australia n-a catadicsit să deschidă ambasadă în România, mulţi români au reuşit să devină cetăţeni ai continentului cu marsupii. Românii ştiu despre Australia mai mult că

Deşi Australia n-a catadicsit să deschidă ambasadă în România, mulţi români au reuşit să devină cetăţeni ai continentului cu marsupii. Românii ştiu despre Australia mai mult că cere un riguros dosar de emigrare: într-o întrecere globală, competitorii primesc puncte pentru studii şi profesie, nivelul de engleză şi vârstă - după care mai au nevoie de nişte mii de dolari, cu care să se întreţină o vreme în ţara unde îşi vor căuta de muncă. Iulia şi Florin au făcut la Bucureşti studii de viitor: biblioteconomie. Viitorul l-au căutat însă la Melbourne, unde un amic le-a oferit un loc de dormit. Dar l-au găsit abia la Sydney - ca bibliotecară la o şcoală, respectiv documentarist al unei companii financiare. Alături de imigranţi din toate ţările - tot mai mulţi din Asia de Sud sau din Orientul Mijlociu.

Australia nu vizează direct România. SUA aduc însă cele două îndepărtate state în aceeaşi alianţă - eventual într-un NATO care ar putea avea drept parteneri strategici Australia, Japonia şi Coreea de Sud. În rest, deşi ţara e paşnică, militarii australieni sunt desfăşuraţi în diferite alte conflicte militare din regiune, eventual pentru resurse. Pe plan intern, australienii sunt intens preocupaţi de seceta prelungită definitiv. Câteva detalii despre aceste subiecte, despre tratamentul aborigenilor şi al azilanţilor sau despre şomajul în rândul tinerilor, pe www.blog.global-focus.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite