Elveţienii fac la Deta piese de tomograf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În fabrica de la Deta vor lucra, pentru început, 100 de oameni
În fabrica de la Deta vor lucra, pentru început, 100 de oameni

Grupul elveţian Alu Metall Guss (AMG), cu o tradiţie de peste 100 de ani în topirea şi turnarea aluminiului, a deschis în localitatea timişeană Deta o fabrică în care se toarnă piese de aluminiu folosite în industria medicală şi în domeniul energetic.

Aici vor lucra în primă fază 100 de oameni. „Producem piese speciale turnate în aluminiu. Deocamdată, facem doar carcase de aluminiu pentru aparate de distribuţie a curentului electric şi inele pentru tomograf", a mai Giussepe Grasso, directorul fabricii AMG Deta.

Grupul elveţian, care mai toarnă motoare de tanc şi traverse de trenuri de mare viteză, intenţionează să-şi extindă activitatea în România. „În prezent, ne-am propus să ajungem la o producţie de 1.500 de tone pe an, cu o linie automată şi una manuală. Planul nostru este să ajungem la 3.500 de tone pe an şi să producem inclusiv traverse pentru trenurile de mare viteză, dar pentru asta trebuie pregătiţi oameni. E altă tehnologie", a mai explicat Grasso.

Fabrică terminată în cinci luni

Demersurile pentru fabrica de la Deta au început în luna aprilie a acestui an, iar în luna august a fost pusă piatra de temelie. În urmă cu două zile, s-a turnat prima piesă de aluminiu. „Seriozitatea beneficiarului şi a constructorului au făcut ca această investiţie să se realizeze într-un timp foarte scurt", a spus dirigintele de şantier, Florin Boca.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite