"Elodia, tranşată, pusă în valiză şi aruncată în apă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căutările trupului neînsufleţit al Elodiei Ghinescu, avocata dispărută fără urmă, din Braşov, au fost extinse, începând de miercuri, şi în judeţul Argeş, în apele Lacului Vidraru.

Căutările trupului neînsufleţit al Elodiei Ghinescu, avocata dispărută fără urmă, din Braşov, au fost extinse, începând de miercuri, şi în judeţul Argeş, în apele Lacului Vidraru.

Cinci scafandri ai Ministerului Internelor şi Reformei în Administraţie (MIRA) împreună cu alţi şase scafandri IGPR, ajutaţi de pe mal de 20 de poliţişti conduşi de fostul şef al IJP Argeş, comisar-şef Marian Orjanu şi de procurorul criminalist Marius Iacob (foto), şef Secţie Urmăriri Penale şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Procurorul Iacob a declarat jurnaliştilor prezenţi la Vidraru că are indicii potrivit cărora Elodia Ghinescu a fost tranşată şi apoi aruncată în apă.

Cioacă a refuzat din nou testul cu poligraful

Potrivit procurorului Iacob, "poliţistul Cristian Cioacă şi-a ucis accidental soţia, iar când a realizat că femeia era decedată, s-a gândit că musai trebuie să scape de cadavru. Atunci a tranşat-o şi a pus-o într-o valiză care lipseşte din apartamentul celor doi.

Pe lângă valiză, din apartament mai lipsesc un cuţit şi mai multe prosoape. Cu acestea e de presupus că au fost şterse urmele. Valiza cu trupul tranşat al avocatei a fost apoi aruncată în apele adânci ale unui lac de acumulare". În legătură cu dovezile găsite în râpa de la Râşnov, procurorul Iacob crede că "lucrurile aparţin poliţistului Cioacă.

Acesta a adunat din casă tot ce era stropit cu sânge, cu gândul de a scăpa de obiectele care îl puteau da de gol.

Astfel se explică faptul că, pe lângă uniforma de poliţist, în locul respectiv au mai fost găsite cărţi, haine de copil şi fotografii. Lucrurile au fost aruncate în grabă, trebuind să scape cât mai repede de valiză. Din cauza temperaturii scăzute a apelor Lacului Vidraru, căutările au fost întrerupte, urmând a fi reluate la sfârşitul săptămânii.

Soţul avocatei a intrat în concediu medical

Soţul avocatei dispărute, Elodia Ghinescu, nu a rezistat mai mult de o zi la muncă. Ieri-dimineaţă s-a prezentat la Spitalul Militar din Braşov pentru starea de depresie prin care trece. Medicul, col. Cristian Badea, spune că pacientul a primit trei zile concediu medical şi i-a recomandat un tratament ambulatoriu şi consiliere psihologică.

După vizita medicală, poliţistul s-a dus acasă, şi-a făcut bagajul şi a plecat grăbit, cel mai probabil spre Piteşti, la părinţi. În tot acest timp, căutările corpului neînsufleţit al avocatei au continuat în mai multe locaţii din judeţul Braşov. Jandarmii şi scafandrii au căutat trupul avocatei prin mai multe zone împădurite şi râpe, dar şi în câteva lacuri şi bălţi din Braşov.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite