Elizabeth: Epoca de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a ecranizării de acum un deceniu, care a propulsat-o pe Cate Blanchett printre marile actriţe ale vremurilor noastre, "Elizabeth: Epoca de aur" (Elizabeth: The Golden Age) continuă

Ca urmare a ecranizării de acum un deceniu, care a propulsat-o pe Cate Blanchett printre marile actriţe ale vremurilor noastre, "Elizabeth: Epoca de aur" (Elizabeth: The Golden Age) continuă firul acţiunii din prima parte, "regina fecioară", ajunsă acum la vârsta deplinei maturităţi, fiind confruntată cu noi primejdii.

Papa declară război sfânt împotriva reginei protestante, lupta fiind purtată, în numele catolicismului, de regele Filip al II-lea al Spaniei, care vrea s-o înlocuiască pe Elisabeth cu verişoara ei, Mary, regina Scoţiei.

Iar când acest plan eşuează, nu pregetă să-şi trimită falnica Armada pentru a zdrobi flota engleză. Între timp, regina se va simţi atrasă de flamboiantul aventurier Walter Raleigh (Clive Owen), dar va pune interesele tronului şi ale ţării mai presus de cele personale.

Prin somptuozitatea imaginilor şi spectaculozitatea scenei marii bătălii navale, noul film, chiar dacă nu se ridică la înălţimea primei părţi, va fi cu siguranţă pe placul publicului, consfinţind un nou triumf pentru Cate Blanchett. (R.Căplescu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite