Elfii contraatacă, la Circul de Stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiera spectacolului, care este continuarea celui de mare succes "Secretele elfilor", are loc mâine Marele succes al spectacolului "Secretele elfilor", care a avut premiera acum şase luni

Premiera spectacolului, care este continuarea celui de mare succes "Secretele elfilor", are loc mâine

Marele succes al spectacolului "Secretele elfilor", care a avut premiera acum şase luni la Circul de Stat, i-a determinat pe cei implicaţi în producţie să revină în atenţia publicului cu o continuare. "Elfii contraatacă" este partea a doua a spectacolului care propune o călătorie într-o lume imaginară, iar premiera are loc mâine, la ora 18.30.

Circul românesc se poate mândri, după ani întregi de stagnare a oricărei activităţi a instituţiei, cu o perioadă de succes. O dovadă clară a faptului că românii redescoperă plăcerea de a merge la spectacolele Circului de Stat este faptul că "Secretele elfilor", care a avut premiera la 14 octombrie 2006, s-a jucat mereu cu casa închisă. Avanpremiera părţii a doua a show-ului "Elfii contraatacă" a avut loc pe 14 aprilie 2007, o dată care nu a fost aleasă întâmplător, ci în directă legătură cu faptul că, exact cu şase luni în urmă, "Secretele elfilor", o producţie de referinţă pentru istoria modernă a circului românesc, vedea luminile rampei. Din acel moment, spectacolul a devenit un punct de mare interes pentru toţi cei preocupaţi de întreaga agendă culturală bucureşteană. Succesul primei părţi a show-ului a fost atât de mare, încât mult timp de la încheierea lui, spectatorii încă mai întrebau la Circul de Stat "când se mai joacă elfii?"... Acestea fiind datele "problemei", decizia de a se continua călătoria imaginară în lumea magică din tărâmul fermecat al elfilor a fost luată în scurt timp de cei implicaţi în acest proiect, pentru că marea provocare a fost chiar dorinţa acestora de autodepăşire.

Astfel, din acest weekend, în premieră, "Elfii contraatacă"!

Scenariul, care aparţine Brânduşei Novac, cea care este şi directorul Circului de Stat, nu este o altă variantă a primului episod, ci defineşte o poveste complet nouă, ale cărei singure puncte comune cu trecutul sunt doar personajele principale: elfii, gnomii, hobiţii, Vrăjitorul Secret (Tomi Cristin), Ducesa Ciupercă (Manuela Hărăbor), Contesa Pădurii (Alina Tomi), Prinţesa Apelor (Alice Vişan), Prinţul Salamandra (Andrei Duban), Regele Animalelor (dresorul Ştefan Pleşoianu) şi teleştirista Camelia Lazăr, pe lângă aceştia făcându-şi apariţia în scenariu şi, implicit, în scenă, maleficul Comandor interpretat de actorul Silviu Biriş. Duminică seara, fanii elfilor, sunt aşteptaţi la Circ&Variete "Globus" pentru o nouă aventură imaginară.

În condiţiile în care "Elfii contraatacă" nu este o reluare a "Secretelor elfilor", toate momentele artistice ale acestui nou show sunt unice prin deosebita lor creativitate, prin ideile inovatoare aduse în lumea circului şi prin tehnica performantă a execuţiei. Dintre acestea, trebuie menţionate cele două creaţii de "geometrie aeriană" ale Amei Butoiescu, numărul de sfere şi cel de cuburi, momente de creativitate artistică la superlativ, dar şi numerele artiştilor străini invitaţi. Pe lista surprizelor serii figurează un senzaţional număr acrobatic, cu artişti veniţi din Ucraina: numărul de leagăn şi figurile extrem de riscante executate de membrii trupei Energy, conduse de Serghei Didyk, grup ce a fost laureat cu Premiul Special la Monte Carlo, în 2004. Apoi, de la Circul Mare din Moscova este prezent în show un alt moment special, o superbă combinaţie de sârmă înaltă şi sârmă joasă, Gheorgh şi Eliza Hachatrian lucrând în paralel pe cele două recuzite, iar din Cehia şi Polonia au sosit Milana şi Mariusz, doi echilibrişti de mare clasă. Ştefan Pleşoianu aduce în scenă o realizare în premieră: dresură de lei şi tigri albi, dar şi de cai, în "luminile nopţii". Toate aceste atracţii conferă o amprentă distinctă producţiei "Elfii contraatacă" şi o situează la un nivel superior spectacolului "Secretele elfilor", evoluţia tehnică şi artistică oferind spectatorilor posibilitatea de a se întâlni cu spiritele focului, pământului, apelor, pădurilor şi aerului, zburând împreună cu acestea într-un spectacol magnific!

Realizatorii spectacolului "Elfii contraatacă": scenariul, regia şi designul luminilor: Brânduşa Novac, scenografia: Vlad Gabrielescu, coregrafia şi costumele: Ama Butoiescu, muzica: Tica Alexe, coregrafie: Alice Vişan, accesorii speciale de decor: Gabriela Turturea şi Alice Mihai, coordonator dresuri Eugen Cirneanu Jr, make-up artist: Adi Hostiuc, regia tehnică: Bogdan Lazăr-Andreescu, George Dumitru, Marian Peter şi Andrei Năstase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite