Elevul agresat de profesor, păzit de părinţi la ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi elevi ai liceului de muzică "Dinu Lipatti" susţin că profesorul de desen Dumitru Movilă, care l-a agresat pe colegul lor în urmă cu patru zile, nu se află la prima abatere de acest

Mai mulţi elevi ai liceului de muzică "Dinu Lipatti" susţin că profesorul de desen Dumitru Movilă, care l-a agresat pe colegul lor în urmă cu patru zile, nu se află la prima abatere de acest gen. Se pare că în octombrie 2007, un alt elev a fost ţinta mâniei dascălului, însă incidentul nu a fost adus la cunoştinţa conducerii unităţii de învăţământ.

"Dacă acest profesor nu va fi suspendat pe perioada anchetei, atunci sunt obligat să vin să-mi păzesc copilul la şcoală. Cine ştie ce se mai poate întâmpla? Colegii băiatului se tem să vorbească de acest incident, pentru şi ei sunt terorizaţi de profesorul de desen", ne-a declarat Florin Gighileanu, tatăl lui Mircea, elevul agresat.

În opinia tatălui, faptul că direcţia şcolii nu a decis suspendarea profesorului pe perioada cercetărilor, având în vedere că pe numele acestuia a fost depusă şi o plângere penală, denotă "intenţia de minimalizare şi muşamalizare" a incidentului.

Directoarea liceului, Maria Ploştinariu, regretă acest incident şi spune că este un caz singular în opinia sa, un profesor nu trebuie să agreseze elevul nici verbal, nici fizic, deoarece există alte mijloace de a asigura liniştea şi armonia în clasă. "Am văzut şi noi zgârietura de pe gâtul copilului, însă urmează a fi stabilite circumstanţele în care s-a produs.

Elevul susţine că profesorul l-a strâns de gât şi i-a tras câteva palme, în timp ce profesorul spune că zgârietura a apărut în timp ce îl apăsa pe umeri ca să îl facă să se aşeze în bancă", ne-a declarat Maria Ploştinariu. Conducerea Inspectoratului Şcolar a declanşat o anchetă în cazul profesorului Dumitru Movilă, care riscă desfacerea contractului de muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite