Elevii români, vânaţi de mari licee europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul liceelor este deschis astăzi până la ora 16.00
Târgul liceelor este deschis astăzi până la ora 16.00

Timp de două zile, reprezentanţii unora dintre cele mai bune licee din Europa se află la Hotelul Hilton din Bucureşti pentru a-i convinge pe elevii români şi pe părinţii lor că programele şcolare oferite sunt cele mai potrivite pentru studiile lor.

Botoşani: Andra Olaru, absolventa de nota 10 care studiază la Oxford

Printre expozanţi se află instituţii de prestigiu din Marea Britanie, precum Colegiul Brooke House, Colegiul Bellerby, Şcoala din Caterham, Colegiul St. Clare, dar  şi şcoli din Elveţia: Lyceum Alpinum Zouz, Colegiul Du Leman sau Şcoala Americană Leysin.

Mai citeşte şi:

Educaţia în România, mai ieftină pentru străini

Oferta educaţională constă, pe lângă cursuri clasice, în activităţi extraşcolare, pregătire pentru Bac-ul Internaţional, ore de sport pe alese sau excursiile în toată lumea. Un an de studiu ajunge la 65.000 de euro la liceele din Elveţia sau la aproximativ 27.000 de euro la liceele private din Marea Britanie.

Reprezentanţii liceelor spun că, pe lângă cursurile obişnuite, elevii au multe activităţi practice care îi ajută să înţeleagă ceea ce învaţă la clasă.  În plus, pentru Marea Britanie există sistemul de burse Chase Academy, pentru cei mai merituoşi elevi. „Elevii trăiesc într-o comunitate internaţională, între oameni din 50 de naţiuni. Ei susţin şi Bac-ul Internaţional recunoscut de cele mai bune universităţi din lume. Avem deja trei studenţi foarte buni din România şi de aceea vrem să mai recrutăm", a spus William Eicher, directorul de admitere de la Şcoala Americană din Elveţia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite