Elevii "uitaţi" la Paris au ajuns în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul spre casă a fost la fel de greu ca şi vacanţa-coşmar oferită de agenţia de turism Avangarde Club Cei 100 de elevi şi dascăli din municipiul Petroşani care au plătit pentru o

Drumul spre casă a fost la fel de greu ca şi vacanţa-coşmar oferită de agenţia de turism Avangarde Club

Cei 100 de elevi şi dascăli din municipiul Petroşani care au plătit pentru o excursie la Paris, însă agenţia de turism prin care au contractat sejurul nu şi-a respectat condiţiile contractuale, au intrat ieri în ţară prin Vama Nădlac.

Potrivit unuia dintre părinţ ii elevilor, unul dintre cele două autocare a fost nevoit să facă un popas în Arad, pentru ca şoferul şi copiii să se poată odihni.

"La ora 15 au intrat prin Vama Nădlac, iar în Arad au făcut o oprire de circa o oră pentru odihnă. Probabil că mai fac vreo patru ore până la Petroşani, deci după ora 20 ajung acasă", a declarat unul dintre părinţii copiilor trimişi în excursie, dr. Octavian Popescu.

Au dormit într-o parcare din Ungaria

Elevii au plecat duminică din Franţa, după ce două familii din Petroşani s-au dus acolo cu bani de combustibil pentru drum, iar în noaptea de duminică spre luni au dormit în autocar, într-o parcare din Ungaria. "Au dormit în autocar pentru că nu mai aveau bani de hotel. Ei ar fi trebuit să ajungă luni, la prânz, în Petroşani, dar au întârziat pentru că unul din cele două autocare avea doar un şofer", mai spune Popescu.

Părinţii elevilor abandonaţi de agenţia de turism Avangarde Club din Bucureşti s-au constituit parte vătămată şi vor acţiona fi rma de turism în judecată. "Vor plăti cu vârf şi îndesat pentru ceea ce au făcut. Încă nu am iniţiat acţiunea pentru că trebuie să discutăm cu profesorii şi directorul şcolii. Şi dânsa vrea să dea în judecată agenţia", mai spune Popescu, care este şi preşedintele Comitetului de Părinţi al uneia dintre şcolile care au elevi în excursie.

Aproximativ o sută de elevi din Valea Jiului au fost abandonaţ i de agenţia de turism Avangarde Club în Paris, după ce aceasta nu le-a plătit cazarea.

Astfel, elevii şi profesorii au fost nevoiţi să doarmă o noapte în autocar şi în capitala franceză, în curtea hotelului în care ştiau că au asigurată cazarea.

Agenţia de turism Avangarde Club este aceeaşi care a abandonat un grup de 44 de elevi din Deva şi Abrud, plecaţi în excursie în Germania, după ce şoferul autocarului a rămas fără bani de combustibil.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite