„Elevii cred că spaniolii rămân fără locuri de muncă din cauza imigranţilor” -Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu relizat printre elevii spanioli arată că 50,8% din aceştia cred că numărul mare al infracţiunilor din Spania se datorează imigranţilor care locuiesc în această ţară. De asemenea, ei învinovăţesc străinii pentru lipsa locurilor de muncă. 

Almeria: Sindicatele muncitorilor vor protesta azi pentru ultimele două decese cauzate de accidente de muncă”, publică „Europa Press”.  Sindicatele muncitorilor CCOO şi UGT din Almeria vor protesta azi, la ora 12.00, în faţa sediilor din toată provincia. Motivul: ultimele două evenimente în care doi români au decedat din cauza unor accidente de muncă.

Trei din zece locuitori ai oraşului Cordoba au un venit lunar mai mic de 521 de euro”, titrează „El Diario de Cordoba”. Valentín Aguilar y María José Serrano, delegatul şi secretara Asociaţiei Pro Derechos Humanos de Córdoba (APDH), au denunţat ieri lipsa de programe din partea guvernului pentru populaţia care trăieşte la limita sărăciei în Cordoba. Ei au amintit şi de lipsa unor proiecte pentru integarea ţiganilor români care trăiesc în localitate.

Frigul din ultimele zile paralizeză munca pe câmpul andaluz şi înrăutăţeşte situaţia imigranţilor”, publică „El Pais”. Vremea rea, ploile şi frigul influenţează buna desfăşurare a campaniei agricole din Cordoba şi Jaen, Andaluzia. Astfel, cei aproximativ 5.000 de imigranţi care bântuie pe străzile oraşelor andaluze îşi pierd, cu fiecare zi care trece, speranţa de a putea munci în campania de culegere a fructelor din zonă. Locurile de muncă sunt ocupate, aprope în totalitate, de români, angajaţi direct din ţara de baştină.

Se celebrează o zi pentru imigraţie prin programul „UNED găzduieşte”, informează ziarul electronic „Lanza Digital”. Centrul „Lorenzo Luzuriga”, din localitatea Valdepeñas, a organizat ieri ziua dedicată imigranţilor prin prezentarea unui program lansat de către UNED, „UNED găzduieşte”. În cadrul acestui program, reprezentanţii UNED vor organiza activităţi prin care să ajute la integrarea în şcoli a copiilor proveniţi din părinţi imigranţi, care au dreptul la o educaţie, la fel ca elevii spanioli.

Conform unui studiu, mai mult de 50% dintre elevii din şcoli consideră că imigranţii ocupă locurile de muncă ale spaniolilor şi ridică numărul infracţiunilor”, scrie „Europa Press”. Conform studiului „Atitudine în faţa emigraţiei şi schimbului de valori”, întocmit de către Universitatea Complutense din Madrid, 50,8% din elevii spanioli cred că imigranţii ocupă posturi în care ar trebui să muncească spanioli. Ei mai cred că din cauza numărului mare de străini din Spania s-a mărit numărul infracţiunilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite