Elevii celui mai bun liceu din Bucureşti învaţă în clase-congelator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpicii de la Colegiul "T. Vianu" îşi iau notiţe cu mănuşi

Înfofoliţi, dotaţi cu mănuşi, fulare şi căciuli de blană, cu pufoaicele pe ei şi cu puloverele ridicate până-n vârful nasului, aşa au stat, ieri, la ore, elevii celui mai bun liceu din Capitală: Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", unde învaţă zeci de olimpici.
Caloriferele erau sloi, profesorii dârdâiau de frig în cancelarie, elevii mişunau pe hol, care mai de care, să se mai încălzească prin mişcare. "În timpul nopţii am avut o presiune scăzută la gaz, iar la ora 8 dimineaţa nu a mai fost deloc. Nici acum nu avem gaz, caloriferele sunt reci. Am scurtat orele la 20 de minute, cu pauză de 5 minute. Nu avem ce face, dat fiind că temperatura în clase este de 9 grade. La parter e mai bine, dar, la etaj, e foarte frig. În condiţiile acestea, noi facem şi pregătirea pentru olimpiadă", ne-a declarat directorul adjunct, Rodica Cherciu. "E neplăcut, spune o profesoară. Părinţii ne-au zis că mai bine nu-i mai aduc pe copii la şcoală, decât să-i ţină aşa. Îi sfătuim să stea în clase îmbrăcaţi, aşa cum stau şi pe afară, cu mănuşi şi căciuli". La clasa a X-a D, din 31 de elevi, majoritatea olimpici la matematică, informatică, fizică şi chimie, ieri, nu erau decât jumătate. "Am venit, dar probabil am venit degeaba. Nu cred că vom rezista până la sfârşit. Nu a mai fost niciodată atât de frig. În timpul grevei profesorilor am pierdut foarte multă materie, acum, iar... Ce să faci în 20 de minute?", zice Mircea. La Colegiul "Tudor Vianu", orele au început ieri la 7 şi 15 minute şi s-au terminat la 16.25. Astăzi încep la 7.30, iar o oră va avea tot 20 de minute.
şi în şcolile din ţară e dezastru
În unele zone nu au circulat mijloacele de transport, iar instalaţiile de încălzire au îngheţat din cauza gerului.
În judeţul Prahova, la şcoala cu clasele I-VIII Lilieşti Băicoi, cursurile la clasele I-IV s-au scurtat cu o oră, iar în judeţul Brăila, 10% din numărul elevilor din mediul rural, de la clasele I-IV, nu s-au prezentat la cursuri. La şcolile Filipeni şi Mărăşti, din judeţul Bacău, activitatea se desfăşoară după un orar special, cu ore numai pentru cadrele didactice din localitate. şi în judeţul Mureş, la şcoala cu clasele I-IV din Ideciul de Sus, copiii au fost trimişi acasă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite