Elevii handbalişti se întrec la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a început finala naţională a campionatului de handbal băieţi. În acest an, Satu Mare nu are reprezentanţi, deoarece echipa locală nu a putut trece de semifinale.

Municipiul Satu Mare găzduieşte, începând de azi, etapa finală la handbal băieţi, şcoli generale din mediul urban. Ea este organizată în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, competiţia desfăşurându-se la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare şi la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”.
Festivitatea de deschidere a avut loc azi, la ora 8.30, cu participarea a opt echipe din ţară: Iaşi, Buzău, Călăraşi, Vâlcea, Alba Iulia, Braşov, Maramureş şi Bucureşti. Judeţul Satu Mare nu are echipă calificată, aceasta pierzând meciul pe zonă cu Baia Mare.
„La acest campionat pot participa, pe lângă sportivii şcolari şi elevii legitimaţi. Liceul cu Program Sportiv (LPS) nu are clasa de handbal, iar sportivii care practică acest sport sunt împrăştiaţi pe la diverse unităţi de învăţământ”, a declarat Dumitru Păcurariu, director LPS.

Programul competiţiei

Azi, la ora 9.00, au  avut loc jocurile din prima etapă, urmând ca, între orele 15.00 şi 17.00, să se desfăşoarea cea de-a doua. Sâmbătă se vor disputa meciurile pentru etapele III şi IV. Finala mică, respectiv cea mare, sunt jucate duminică, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice în aceeaşi zi, la ora 13.00, în cadrul festivităţii de premiere.
Chiar dacă LPS nu are echipă de handbal, el se poate mândri cu rezultate extreme de bune obţinute la concursul naţional de şah, unde elevul Radu Doroş a ieşit campion la proba şah bliţ. Pe lângă medalia de aur, a obţinut încă două de argint la şag rapid şi practic. Acesta face parte şi din lotul naţional al României.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite