Elevii chiulangii, sub lupa poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii întocmesc o hartă a şcolilor în care elevii nu sunt în siguranţă. Poliţiştii au ţinut sub supraveghere nu mai puţin de 115 şcoli şi au verificat 240 de unităţi şcolare.

Poliţiştii le-au prezentat cadrelor didactice nu mai puţin de 385 de elevi absenţi de la cursuri, în intervalul scurs din 15 ianuarie până ieri. O cifră care, fără îndoială, spune multe despre acest fenomen. Dascălii au primit recomandarea să-i informeze pe părinţi.
Poliţiştii mureşeni, în colaborare cu jandarmi şi poliţişti comunitari, au asigurat supravegherea în permanenţă a 115 şcoli, au verificat modul de asigurare a pazei şi acesului în 240 de unităţi şcolare şi au desfăşurat 265 de acţiuni preventive, atât în mediul rural, cât şi în urban, în cadrul unei campanii naţionale implementate şi în judeţul Mureş.

Primele măsuri în şcolile cu risc

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Mureş, Livia Popa, a fost implementat un plan de măsuri pentru identificarea acelor unităţi de învăţământ din mediul urban şi rural care prezintă grad de risc pentru siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice.
De asemenea, se caută soluţii pentru asigurarea pazei în timpul orelor de curs sau în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea elevilor.
„La iniţiativa poliţiştilor de proximitate au fost demarate o serie de întâlniri cu autorităţi locale şi directori ai unităţilor de învăţământ, pentru a fi identificate soluţiile optime prin care poate fi îmbunătăţit climatul de siguranţă în şcoli. Se urmăreşte acordarea sprijinului de specialitate conducerii unităţilor şcolare pentru asigurarea pazei şi identificarea unor soluţii optime a controlului accesului în aceste unităţi. Activităţile vor continua”, a mai declarat Livia Popa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite