Elevii braşoveni au protestat pentru alocaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de elevi din Braşov au ieşit astăzi în Piaţa Revoluţiei, nemulţumţi de decizia Ministerului Municii de a nu mai acorda alocaţia elevilor care au împlinit 18 ani. Câţiva

Aproape 100 de elevi din Braşov au ieşit astăzi în Piaţa Revoluţiei, nemulţumţi de decizia Ministerului Municii de a nu mai acorda alocaţia elevilor care au împlinit 18 ani. Câţiva dintre ei au fost foarte vehemenţi la adresa profesorilor şi a autorităţilor.

"Când profii au intrat în grevă, pe noi nu ne-a întrebat nimeni. Acum, ne ameninţă că ne cerem şi noi drepturile. Asta e democraţie à la profi", se plângeau unii elevi. Alţii spuneau că prin această decizie sunt discriminaţi. "Dacă s-ar fi luat măcar în calcul situaţia materială.

Sunt colegi care împlinesc 18 ani chiar la sfârşitul clasei a XI-a sau la începutul clasei a XII-a. Nu cred că asta e intenţia statului, ca ei să renunţe la şcoală", atrag atenţia elevii protestatari. Mitingul elevilor a fost rapid "rezolvat" de jandarmi, care i-au ameninţat că vor fi amendaţi pentru că nu aveau autorizaţie de la Inspectoratul Şcolar şi de la primărie. (Sebastian Dan)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite