Elevi români participanţi la un festival de muzică din Austria, cazaţi într-o sală de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de 60 de copii din Valea Jiului, invitaţi la un festival internaţional de muzică, au fost cazaţi de către organizatorii austrieci într-o sală de sport şi obligaţi să doarmă pe

Un grup de 60 de copii din Valea Jiului, invitaţi la un festival internaţional de muzică, au fost cazaţi de către organizatorii austrieci într-o sală de sport şi obligaţi să doarmă pe jos, susţine profesorul român care a condus delegaţia copiilor din Valea Jiului la festival.

"Deşi copiii spun că s-au simţit foarte bine, consider că ar fi trebuit să fim anunţaţi din timp care vor fi condiţiile de cazare. Austriecii au motivat că nu se aşteptau la un număr aşa de mare de participanţi şi de aceea au fost nevoiţi să ne cazeze pe jos, într-o sală de sport. O să ne fie învăţătură de minte, pentru că de acum încolo, atunci când vom mai primi o invitaţie de participare la un festival, ne vom interesa mai întâi care sunt condiţiile de cazare", ne-a declarat Alexandru Lăutaru, director Şc. Gen. Nr. 1 Petroşani, care i-a însoţit pe copii la festival.

În localitatea austriacă Wolfsberg s-a desfăşurat, la începutul acestei luni, un festival internaţional coral la care au fost invitate şi două formaţii de copii din Valea Jiului: Corul "Armonia", de la Şcoala Generală Nr. 1 din Petroşani, şi o altă formaţiune corală din Uricani - Valea Jiului. Într-o declaraţie ulterioară, directorul Lăutaru a precizat că austriecii şi-au cerut scuze românilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite