Elevi maghiari, participanţi la un concurs de limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de elevi ai şcolilor cu predare în limba maghiară, din opt localităţi din judeţul Harghita, au participat, sâmbătă, la un concurs de limba română, organizat în premieră

Peste o sută de elevi ai şcolilor cu predare în limba maghiară, din opt localităţi din judeţul Harghita, au participat, sâmbătă, la un concurs de limba română, organizat în premieră în această zonă.

Întrecerea a fost destinată elevilor din ciclul gimnazial şi a avut rolul de a scoate în evidenţă nivelul de cunoaştere a limbii române de către cei din şcolile cu predare în limba maghiară. Ideea organizării concursului "Carte frumoasă, cinste cui te-a scris" aparţine unei profesoare de limba română din Băile Tuşnad, care este de părere că, pentru a învăţa limba română eficient şi cu plăcere, elevii au nevoie, pe lângă o atenţie deosebită, şi de stimulare. Subiectele primite la concurs i-au încântat pe competitori, care au dovedit că au cunoştinţe de gramatica limbii române, dar întâmpină dificultăţi în a se exprima liber şi a povesti întâmplări reale sau imaginare în această limbă. Elevii clasaţi pe primele locuri au primit diplome, dicţionare, dar şi cărţi din literatura universală şi română.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite