Elevi cotonogiţi de brutele de la catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil a ajuns în spital, iar altul nu vrea să mai meargă la şcoală de frica profesorului Răfuielile extrem de violente se mută din stradă în şcoli. După ce mass-media a arătat

Un copil a ajuns în spital, iar altul nu vrea să mai meargă la şcoală de frica profesorului

Răfuielile extrem de violente se mută din stradă în şcoli. După ce mass-media a arătat mai multe cazuri în care profesorii au fost bătaia de joc a elevilor, vă prezentăm acum două cazuri în care profesorii sunt acuzaţi că au reacţionat violent, victime fiind propriii elevi.

Doi profesori - unul din Dumneşti, judeţul Vaslui, şi altul din Gârliciu, judeţul Constanţa - sunt acuzaţi că au aplicat elevilor săi bătăi care au lăsat traume fizice şi psihice. Cazurile au făcut vâlvă şi urmează ca organele în drept să se pronunţe.

"L-a afectat psihic şi nu mai vrea să audă de şcoală"

Elevii de la o şcoală generală din Dumeşti, judeţul Vaslui, nu vor să mai meargă la şcoală de frica bătăilor administrate de profesorul de matematică Vasile Horobăţ. Părinţii au ajuns la capătul răbdării şi au decis să strângă semnături pentru ca profesorul să fie mutat în altă parte.

Unul dintre părinţii furioşi de corecţiile aplicate de dascăl, Sorin Popovici, spune că fiul său a fost învineţit de Horobăţ. "Copilul meu este elevul domnului Horobăţ. Într-o zi, profesorul i-a dat două palme de l-a aruncat în spatele clasei. A venit acasă învineţit şi speriat. L-a afectat psihic, nu mai vrea să audă de şcoală. A început să facă pe el de frică", a declarat Sorin Popovici.

Profesorul Vasile Horobăţ recunoaşte că îşi bate elevii, dar spune că părinţii acestora exagerează. "Recunosc, mai dau în elevi, dar nu-i pot spune bătaie, părinţii exagerează. Numai că mă enervez când îi văd că nu scriu", susţine Horobăţ. În timp ce directorul şcolii din Dumeşti ridică din umeri şi spune că nu a auzit niciodată de metodele de lucru ale lui Vasile Horobăţ, conducerea IŞJ Vaslui a demarat o anchetă.

Pus pe catedră şi bătut în cap

Marius Gabriel (12 ani), elev în clasa a V-a la Şcoala de Arte şi Meserii din Gârliciu, judeţul Constanţa, a fost diagnosticat cu traumatism cranian, în urma bătăii administrate de profesoara de fizică. Copilul a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar poliţia şi Inspectoratul Şcolar au declanşat o anchetă în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, inspector Crina Chirea, a declarat, ieri, potrivit Mediafax, că elevul a fost scos în faţa clasei de către profesoara Aspasia Antin, pus cu burta pe catedră şi lovit cu pumnii în cap. Supărarea profesoarei s-a iscat de la faptul că băiatul ar fi spus colegilor săi că ea ar fi venit beată la oră.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, doctorul Florian Stoian, a declarat, ieri, că elevul a rămas internat şi a fost supus unui control la computerul tomograf. Purtătorul de cuvânt al IŞJ Constanţa, Ana Maria Burada, a declarat că sancţiunile împotriva profesoarei de fizică pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Violenţa fizică în clasă, exclusă prin lege!

"Indiferent de ce face sau ce spune un elev în timpul orei, prin Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic, profesorului îi este interzis cu desăvârşire să aplice violenţa fizică. Dacă în privinţa violenţei verbale situaţia este discutabilă, agresarea fizică a unui elev atrage consecinţe dintre cele mai dure! Au fost destule cazuri în care profesorilor care au bătut elevi li s-a desfăcut contractul de muncă", a precizat Liliana Preoteasa, director general al Direcţiei de învăţământ preuniversitar din MECT.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite