Elev gorjean, înjunghiat de un coleg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev de 16 ani din localitatea gorjeană Bumbeşti-Jiu a fost înjunghiat marţi de către un coleg de aceeaşi vârstă. Poliţiştii îl cercetează pe agresor, un minor în vârstă de numai

Un elev de 16 ani din localitatea gorjeană Bumbeşti-Jiu a fost înjunghiat marţi de către un coleg de aceeaşi vârstă. Poliţiştii îl cercetează pe agresor, un minor în vârstă de numai 16 ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, precum şi port fără drept de cuţit. Din primele cercetări efectuate a rezultat că, marţi dimineaţa, în incinta colegiului din localitatea Bumbeşti-Jiu a izbucnit o altercaţie spontană între C.B., de 16 ani şi A.D., de 16 ani, ambii elevi în clasa a X-a, în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ. Altercaţia a fost generată de neînţelegeri legate de vânzarea - cumpărarea unui telefon mobil.

Elevii s-au bruscat reciproc, moment în care A.D. a scos din buzunar un briceag şi l-a lovit pe colegul său în zona capului, provocându-i o plagă de aproximativ 1 cm, fără a-i pune viaţa în pericol. Victimei i s-au acordat îngrijiri medicale la cabinetul medical din incinta unităţii de învăţământ, întrucât a refuzat să fie condus la Spitalul orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Directorul unităţii de învăţământ a declarat că nu poate să-i exmatriculeze pe cei doi pentru că sunt elevi în clasa a X-a, însă va stabili împreună cu dirigintele ce măsuri se vor lua.
"Îngrijorător este faptul că incidentul s-a produs într-o şcoală.

O echipă a ISJ va efectua o anchetă la faţa locului, pe lângă cea internă demarată deja. În urma rezultatelor, se vor lua măsurile ce se impun, însă nu se va vorbi despre exmatricularea lor", a menţionat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Cei doi elevi au fost sancţionaţi contravenţional de către poliţişti cu amenzi în valoare de 300 lei, pentru provocare şi participare la scandal. Lui A.D. i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi port fără drept de cuţit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite