Elena Udrea şi uninominalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea, o femeie bătăioasă care face politică pentru că aşa s-a nimerit. Elena Udrea (PDL) se află în prima linie a politicii româneşti de patru ani. În principiu, orice analist

Elena Udrea, o femeie bătăioasă care face politică pentru că aşa s-a nimerit.

Elena Udrea (PDL) se află în prima linie a politicii româneşti de patru ani. În principiu, orice analist de bun-simţ poate spune că Elena Udrea e un factor destabilizator pentru partid. Fracturează relaţia dintre lideri şi public, aducând cu ea un aer de superficialitate şi de spectacol ieftin. Prin ţinută, prin discurs şi prin apariţie, doamna Udrea transmite publicului un mesaj de genul că succesul politic are mare legătură cu banii.

Elena Udrea e o femeie puternică, bătăioasă, care face politică pentru că aşa s-a nimerit. Domnia sa nu are vreun proiect, nu reprezintă o doctrină, un crez cu care se pot identifica alegătorii, iar apoi s-o urmeze. Domnia sa reprezintă hăţişul de interese ce poate duce o formaţiune politică la eşec. În PDL, factorul Elena Udrea dinamitează organizaţia. E din alt film.

Oamenii nu au cum să urmeze un lider despre care citesc în paginile revistelor că poartă nu ştiu ce bijuterii sau că se îmbracă fistichiu. Un politician trebuie să fie sobru, echilibrat şi puternic. Atitudinea lui nu trebuie să aibă nicio legătură cu podiumul unei prezentări de modă.

PDL trece printr-o perioadă de criză puternică după alegerile locale. Se vede obligat să pregătească atent următoarele alegeri şi nu-şi permite nicio greşeală. Pierderea Capitalei a avut ca efect pierderea încrederii alegătorilor şi confirmarea publică a eşecului lui Videanu.

Odată cu acest eşec va dispărea şi specia politicianului afacerist. În viitor, afaceriştii care vin în politică vor trebui să treacă prin purgatoriul opiniei publice pentru a se spăla de interesele personale. În plus, prin uninominal, candidaţii vor face un jurământ în faţa alegătorilor că vor apăra interesele comunităţii care-i trimite în parlament.

Atât rezultatele la locale, cât şi la viitoarele alegeri uninominale vor demonstra că politica are din ce în ce mai mare legătură cu oamenii. Din acest motiv, vor avea trecere în primul rând candidaţii care rezolvă lucruri şi în care oamenii au încredere. Pentru politicieni ca Iliescu, Videanu, Elena Udrea şi alţii, deşi importanţi, notorietatea lor e mai degrabă o povară decât un ajutor.

Părere personală: Elena Udrea are puţine şanse să devină deputat la viitoarele alegeri uninominale, pentru că e percepută ca orice altceva, mai puţin ca om politic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite