Elena Udrea, acuzată că îi fentează pe universitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia deputatului Cristian Dumitrescu se ocupă de cariera didactică a fostei "blonde de la Cotroceni" Aventura universitară a Elenei Udrea, care a început la 1 octombrie 2007, evoluează

Soţia deputatului Cristian Dumitrescu se ocupă de cariera didactică a fostei "blonde de la Cotroceni"

Aventura universitară a Elenei Udrea, care a început la 1 octombrie 2007, evoluează spectaculos. Rectorul Universităţii "Dimitrie Cantemir", Corina Dumitrescu, face eforturi să îl convingă pe profesorul de ştiinţe politice Alexandru Radu să-i cedeze fostei consiliere prezidenţiale un curs de "sisteme electorale comparate".

Ca o ironie a sorţii, demersurile Elenei Udrea vin pe fondul agitaţiei de pe secena politică în privinţa introducerii scrutinului uninominal. Cursurile pe care le predă masteranzilor în integrare europeană par să nu satisfacă îndeajuns ambiţiile secretarului executiv al PD. Ea îşi doreşte acum să susţină prelegeri pe tema sistemelor electorale comparate la anul IV - zi şi V - frecvenţă redusă din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice. Problema este că Statutul corpului didactic, act normativ în vigoare din 1997, prevede obligaţia îndeplinirii a trei condiţii pentru aspiranţii la gradul de lector în domeniu.

Prima dintre acestea se referă la obţinerea diplomei de doctorat în specialitatea pe care urmează să o predea. Elena Udrea îşi face doctoratul în ştiinţe militare şi nicidecum în ştiinţe politice. A doua condiţie este legată de vechimea într-un domeniu de activitate care să corespundă specializării ce urmează să o predea cei care provin din afara sistemului de învăţământ.

Este de notorietate faptul că fosta consilieră a lui Traian Băsescu nu a lucrat în domenii care să se intersecteze cu ştiinţele politice, ea fiind de profesie avocat. În fine, Elena Udrea ar mai avea nevoie de un atestat pedagogic, document care să confirme faptul că a dobândit abilităţile necesare unui cadru didactic.

Postul dorit de Udrea nu este vacant

După îndeplinirea celor trei condiţii enumerate, secretarul executiv al PD ar trebui să susţină un concurs pentru un post vacant de lector, să-l promoveze, să obţină aprobarea consiliului profesoral al facultăţii şi avizul Senatului Universităţii. Aici apare însă o altă problemă. Cursul de "sisteme electorale comparate" i-a fost atribuit prin concurs profesorului Alexandru Radu, deci nu este vacant. "Gurile rele" susţin că titularul acestuia nu vrea să se retragă în favoarea Elenei Udrea întrucât i se pare a fi "neprincipială şi neacademică" o asemenea manevră.

Persoane din cadrul Universităţii "Dimitrie Cantemir" afirmă că rectorul Corina Dumitrescu, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, se află în relaţii cordiale cu fosta consilieră prezidenţială şi că face tot posibilul pentru a o "ajuta". Strădaniile continue de a-l convinge pe profesorul Alexandru Radu să cedeze nu au avut deocamdată niciun rezultat, dar sursele noastre sunt sceptice în privinţa găsirii unei rezolvări legale a situaţiei.

Astfel stând lucrurile, am încercat să o contactăm telefonic şi pe doamna Lisette Coandă, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii "Dimitrie Cantemir", pentru a-i solicita un punct de vedere. Încercările au fost zadarnice, pe tot parcursul zilei de ieri, ca şi în cazul Elenei Udrea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite