Elena Udrea: "Nerealizările din ministerul pe care îl conduc le pun pe seama crizei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea, prezentă la emisiunea "Ultima şansa" (Realitatea TV), a făcut declaraţii referitoare la nerealizările ministerului pe care îl conduce, la relaţia sa cu presa şi la alte aspecte din viaţa politică.

"Insuccesele mele ca ministru ţin de imposibilitatea de a arăta cât de multe se fac la acest minister. Mă supără şi îmi creează probleme de conştiinţă să arăt câte se fac şi ar putea fi rezultatea mai bune, dar asta ţine şi de finanţare. Deci, nerealizările le pun pe seama crizei" a spus Udrea.

Întrebată dacă un insucces al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului este nedesfiintarea Companiei Naţionale de Investiţii, Elena Udrea a declarat că aceasta este o procedură care nu ţine de activitatea sa.

"La sfârşitul anului se va desfiinţa. Nu ştiam că este atât de greu ca acţionarii să se decidă. Este o procedură întreagă legislativă şi parcurgem paşii în felul acţionarilor. Până la momentul la care se va desfiinţa, reorganiza, faptul că îşi duce programul până la capăt nu este deloc un insucces", a mai spus Elena Udrea.

"Un alt insucces a fost că trebuie să majorăm TVA-ul, dar la asta a contribuit şi decizia CCR. Dacă începeam aceste reforme în 2009, nu se ajungea aici. Suntem în mijlocul unui plan de acţiuni care vizează restructurarea mediul bugetar şi încurajarea mediului privat" a mai spus Udrea.

În legătură cu relaţia sa cu presa, Udrea a declarat că nu este una constructivă şi că barajul mediatic nu este unul natural, ci unul special creat.

"Dacă ne gândim că teme importante pe care acest minister le derulează nu sunt niciodata discutate, dezbatute, cred că nu este natural, ci dedicat acest baraj mediatic. Foart rar la nivel naţional se preiau temele importante pe care un ministru le lansează în spaţiul public. Eu nu solicit altă atitudine din partea presei. E o obligaţie a mediei faţă de societate. Calitatea presei a scăzut iar ceea ce se întâmplă nu este numai vina clasei politice. Cred că politicenii şi media ar trebui să depăşească etapa cu găsirea vinei", a mai spus Udrea.

Elena Udrea a reafirmat că nu îşi doreşte să candideze la presedinţia partidului şi că apreciază atitudinea lui Gheorghe Falca, de a-şi anunţa candidatura în interiorul partidului, în detrimentul altor "colegi care îşi negociază candidatura înainte de a o anunţa".

Cu privire la afirmaţiile lui Cristian Preda, la adresa partidului, Elena Udrea a declarat că ar fi bine ca el să le declare în interiorul partidului şi că aici a fost supărarea celor din PDL.

"Eu cred că există pe de-o parte un aspect pozitiv, ţinând cont că există opinii care tind la reformarea partidului. Trebuie să existe un dialog permanent şi aici apreciez discursul lui Baconschi, care vede nevoia de schimbare, dar păstrează totuşi elementele de identitate ale partidului. Cred că pentru PDL contribuţia oamenilor precum Cristi Preda, Monica Macovei, Sever Voinescu este foarte importantă", a spus Elena Udrea.

Întrebată ce linie susţine în interiorul partidului său, Elena Udrea a declarat că pentru PDL este esenţial să se vadă şi cine se încumentă să ofere soluţii pentru viitor.

"Eu aş merge clar spre reformă, deşi nu cred că PDL are totuşi nevoie de reformă severa. Dacă este un final de etapă, atunci PDL trebuie să-şi găsească persoana care va avea aceasta viziune", a spus Udrea.

Referitor la cererea opoziţiei de schimbare a Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Elena Udrea a declarat că opoziţia nu poate lega prezenţa unui om de un dialog şi că nu există argumente solide pentru schimbarea sa din funcţie.

Atunci când moderatorul emisiunii, Mihai Tatolici, a concluzionat că "Elena Udrea are mari probleme cu transparenţa şi recunoaşterea eşecului", doamna ministru a spus că vor discuta despre această concluzie într-o altă emisiune.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite