Elena Udrea: "Dl. prim-ministru este cel care a ascuns informatia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Directiile de atac la adresa premierului v-au fost sugerate de presedintele Basescu? - Nicidecum. Pot sa va spun ca in ultimele zile mai multi jurnalisti m-au intrebat cu cine m-am sfatuit cand am

- Directiile de atac la adresa premierului v-au fost sugerate de presedintele Basescu?
- Nicidecum. Pot sa va spun ca in ultimele zile mai multi jurnalisti m-au intrebat cu cine m-am sfatuit cand am luat decizia sa apar in presa. Intrebarile vizau si posibila existenta a unor consilieri de taina care m-ar fi sfatuit sa fac anumite declaratii, ca si cand eu nu as avea proprietatea cuvintelor sau ca si cum atunci cand spun ceva intr-o emisiune ar trebui sa citesc cuvant cu cuvant textul de pe un prompter. Sunt obisnuita de 10 luni cu astfel de practici care incearca sa ma arunce in derizoriu, sugerandu-se ideea ca nu as fi niciodata capabila sa gandesc ceea ce spun.
-Declaratiile dumneavoastra au venit la multa vreme dupa derularea evenimentelor. Ati asteptat momentul sa va razbunati?
- Eu nu am afirmat raspicat ca as fi stiut sigur ca premierul Tariceanu l-ar fi sunat pe procurorul general in ziua respectiva. Am spus doar ca nimeni nu s-a intrebat daca premierul ar fi facut un astfel de gest, stiute fiind relatiile dintre domnia sa si dl. Patriciu.
Ceea ce cred ca este o mare diferenta. Ulterior, procurorul general a confirmat acest lucru, la fel si primul-ministru. Nefiind o afirmatie transanta, ci doar o intrebare, legatura dintre plecarea mea din functia de consilier in cadrul Administratiei Prezidentiale si o eventuala razbunare nu sta in picioare.
Pe de alta parte, constat ca in ultimele zile se incearca prin diverse canale fie minimalizarea mea, fie acreditarea ideii ca as fi "calul troian" al Aliantei. Ganditi-va ce s-ar fi intamplat daca procurorul general nu ar fi raspuns la intrebarea pusa de mine sau ar fi spus ca nu l-a sunat. Ar fi ramas o simpla intrebare.
- Mai stia si altcineva de telefonul dat de domnul Tariceanu?
- Sunt acuzata ca am ascuns cinci luni o informatie si am dezvaluit-o de-abia cand am plecat din Administratia prezidentiala. Pot accepta sa fiu acuzata doar pentru ca am pus intrebarea respectiva. Dar, repet, intrebarea respectiva a devenit importanta abia in momentul in care dl. Botos si dl. Tariceanu au dat raspunsul. Constat ca dl. prim-ministru este cel care a ascuns informatia.
- Totusi, cu cine v-ati sfa-tuit, daca nu cu presedintele?
- O sa va dezamagesc. Nimic din ceea ce am spus nu mai era cunoscut de nimeni in afara de sotul meu. Cu el m-am consultat si atat. In rest, cum sa ma imbrac si ce gesturi sa folosesc in emisiune m-am sfatuit cu mai multi prieteni. Deoarece nu sunt obisnuita cu aparitiile televizate si nu va ascund faptul ca inca mai am trac.
- Cum se explica ascensiunea dvs. fulminanta de la simplu membru al PNL la sef al Cancelariei Prezidentiale?
- Am lucrat in campania electorala, la alegerile locale am fost candidat la Consiliul General al Capitalei din partea PNL, am castigat aceste alegeri si am devenit seful Comisiei juridice si de disciplina. Din cele 8 luni la Primarie, 6 am lucrat direct cu primarul general de atunci Traian Basescu si ca urmare a relatiei de incredere stabilite mi-a facut oferta de a lucra la Cotroceni.
- Cum ati colaborat cu ceilalti membri ai echipei prezidentiale?
- Faceam parte dintr-o echipa, dintr-un angrenaj care urmareste sa indeplineasca in mod eficient programul pentru care a fost ales presedinte Traian Basescu. Rolul meu era egal cu al celorlalti consilieri. In nici un caz nu am avut parte de vreun tratament preferential. Iar colaborarea mea cu toti ceilalti consilieri era absolut normala si functionala.
- Ce veti face acum dupa ce v-ati dat demisia de la Cotroceni?
- Asa cum am mai spus, voi ramane un suporter activ al presedintelui in programele pe care le are. Fiti sigur ca o sa raman om politic. Nu am de ce sa ma ascund.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite