Elena si Ionut, doi ziaristi ucisi in lupta pentru informatie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Popescu, 26 de ani, si Ionut Barbu, 25 de ani, corespondenti ai postului TV Antena 1, si-au pierdut viata la Mihailesti. Ei au fost printre primii ziaristi care s-au aflat la locul accidentului.

Elena Popescu, 26 de ani, si Ionut Barbu, 25 de ani, corespondenti ai postului TV Antena 1, si-au pierdut viata la Mihailesti. Ei au fost printre primii ziaristi care s-au aflat la locul accidentului. S-au apropiat de TIR-ul in flacari din dorinta de a prinde pe pelicula imagini de la operatiunea de stingere a incendiului, explozia devastatoare care a urmat fiindu-le fatala. Elena Popescu, nascuta in Ramnicu Sarat, judetul Buzau, pe data de 28 noiembrie 1977, era absolventa a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative. Era redactor-sef al ATN Trust Press Buzau (care cuprinde Radio Campus si saptamanalul "Viata Buzaului") si corespondent al Antenei 1 de doua luni; in timpul liber, o pasionau muzica, lectura si calatoriile. Cameramanul Ionut Barbu, nascut in Buzau, pe data de 12 octombrie 1978, absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti, era corespondent pentru Antena 1 din 2003; filmele erau hobby-ul lui. Descins in jurul orei 7 la locul accidentului, Titi Petre, directorul gazetei "Viata Buzaului", a recunoscut trupurile neinsufletite ale celor doi. L-a vazut mai intai pe Ionut, cu ambele picioare retezate de explozie; la 20 de metri distanta, zacea, fara suflare, Elena Popescu.
Comunicat al Clubului Roman de Presa
Elena Popescu si Ionut Barbu - curajul si nobletea meseriei de ziarist
Doi tineri ziaristi romani, Elena Popescu, 26 de ani, si Ionut Barbu, 25 de ani, corespondenti ai Antenei 1, au pierit la datorie in timp ce filmau tragicul accident de la Mihailesti. Ce n-au reusit inca potentatii si mafiotii deranjati de presa, a facut azotatul de amoniu ajuns la explozie in conditii pe care autoritatile sunt datoare sa le lamureasca de urgenta. Poate macar acum, pentru Elena si Ionut, toti acei politicieni care obisnuiesc sa persifleze, sa insulte, sa isi exprime public dispretul pentru ziaristi si meseria lor, vor cadea pe ganduri macar cateva clipe. In gandul nostru, al colegilor lui Ionut si Elenei, chipurile lor vor ramane nesterse ca simboluri ale curajului si nobletei meseriei de ziarist.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite