Elena Băsescu: "Îmi doresc o carieră politică, dar nu ajunge că mă numesc Băsescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica cea mică a preşedintelui României, Elena Băsescu, top-modelul familiei, a fost, ieri, vedeta unei acţiuni caritabile organizate de Partidul Democrat. Cu ocazia Zilei Copilului, ea a

Fiica cea mică a preşedintelui României, Elena Băsescu, top-modelul familiei, a fost, ieri, vedeta unei acţiuni caritabile organizate de Partidul Democrat. Cu ocazia Zilei Copilului, ea a împărţit ajutoare, cumpărate din fondurile PD, unor maternităţi în care se află copii abandonaţi. Urmărită de o mică armată de fotografi şi cameramani, Elena Băsescu a acceptat să pozeze ţinând în braţe copii mici, dar a anunţat că şeful statului trebuie să mai aştepte câţiva ani înainte de a deveni bunic. "Poate sora mea", a pasat Elena Băsescu această responsabilitate, atunci când medicul Bogdan Marinescu i-a spus că o aşteaptă la maternitatea sa. La sfârşitul periplului prin trei maternităţi, mezina preşedintelui a răspuns şi întrebărilor ziarului Adevărul.
- Ce s-a întâmplat astăzi este premisa că te vei implica mai mult în politică?
- Cu siguranţă. Îmi doresc o carieră politică, dar trebuie mai întâi să demonstrez că sunt capabilă, că nu ajunge că mă numesc Băsescu.
- şi cum vei demonstra?
- În primul rând, cred că trebuie să-mi atrag sprijinul celor din partid, să cresc odată cu ei şi abia după aceea, dacă voi avea susţinerea lor, ca să ajung într-o funcţie mai mare în partid, asta îmi va da curajul să mă implic
- Ai un orizont de timp?
- Nu.
- E un complex faptul că eşti fata preşedintelui?
- Nu e un complex. Mai sunt familii în care copiii urmează carierele părinţilor. Nu o văd ca un handicap. Din contră, mă poate ajuta, dar mă poate şi dezavantaja, pentru că, dacă nu mă ridic la nivelul aşteptărilor, va fi rău pentru mine.
- Înainte de acţiunea de astăzi v-aţi consultat
- Cu cine? Cu tata?
- Cu dl preşedinte!
- Da. Deci, vă daţi seama că ştie tot ce fac.
- Ai un model, aici, în partid?
- Nu pot să spun. Să spun că doresc să urmez modelul tatălui meu nu ar fi corect. Nici nu cred că mi-ar sta bine să mă port ca un bărbat. Trebuie să-mi păstrez eleganţa, nu trebuie să fiu atât de dură ca un bărbat. Trebuie să fac politică aşa cum fac femeile, nu să încerc să imit pe cineva.
- Dar în rândul femeilor din partid, ai un model?
- Nu neapărat. şi nu pot să spun că eu aş dori să ajung, vreodată, un model. Sunt însă femei pe care le admir.
- De exemplu
- Femeile-miniştri, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, femeile-parlamentar, Monica Ridzi, Roberta Anastase
- Pe termen scurt, care sunt planurile tale?
- Deocamdată şcoala, să trec sesiunea, să mă implic mai mult în activitatea organizaţiei de tineret. Nu-mi place să-mi fac planuri de viitor foarte îndepărtat. S-ar putea să nu-mi reuşească.
- Te gândeşti să candidezi la alegerile parlamentare?
- Cred că este un pic prea devreme. Asta va trebui să analizez.
- Dar ţi-ar plăcea în parlament?
- Cred că mai degrabă în administraţie decât în parlament. Îmi doresc o funcţie pe care să o câştig prin vot direct, dar deocamdată nu cred că este cazul. O experienţă în parlament cred că m-ar ajuta să înţeleg mai mult. Poate în viitorul îndepărtat o funcţie câştigată prin vot direct.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite