Electricitate din spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul japonez a lansat un proiect ambiţios prin care, în doar două decenii, va începe construcţia unor sateliţi capabili să "trimită" energie pe Terra. Aceştia urmează să fie echipaţi

Guvernul japonez a lansat un proiect ambiţios prin care, în doar două decenii, va începe construcţia unor sateliţi capabili să "trimită" energie pe Terra. Aceştia urmează să fie echipaţi cu două panouri solare, cu diametrul de un kilometru şi vor avea drept punct terminus al voiajului orbita geostaţionară, la circa 36.000 km de Terra.

Fiecare satelit va avea o greutate de 20.000 de tone şi va costa în jur de 2.000 de miliarde de yeni (circa 18 miliarde de euro). Cu acest sistem s-ar genera un milion de kw, adică echivalentul unei centrale nucleare. Electricitatea produsă ar fi "trimisă" spre Pământ prin intermediul unor microunde emise de o antenă cu o lungime de un kilometru.

Microundele ar urma să fie captate de mai mulţi receptori instalaţi în zone deşertice sau în mijlocul oceanelor. Această nouă tehnologie are deopotrivă adepţi şi protestatari în rândul opiniei publice şi al experţilor. Deocamdată, nu sunt cunoscute în amănunt consecinţele pe care câmpurile electromagnetice suplimentare le-ar avea asupra mediului înconjurător sau a oamenilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite