Electoratul - pelican

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania pentru referendum este un război total, nu de imagine, ci de emoţie Gata, după masonii ruşi veniţi la Bucureşti să ne suspende preşedintele, nu mai are cine să intervină în

Campania pentru referendum este un război total, nu de imagine, ci de emoţie

Gata, după masonii ruşi veniţi la Bucureşti să ne suspende preşedintele, nu mai are cine să intervină în criza politică din România, în afară poate de vreo organizaţie secretă a eschimoşilor rămaşi fără iglu din cauza încălzirii globale. Modul în care a ajuns să se ducă lupta pentru referendum nu mai are nicio umbră de raţionalitate, este un război total, nu de imagine, ci de emoţie. Ţinta mesajelor a devenit, nu votantul informat, dinamic şi interesat de soluţii reale, ci electoratul de tip pelican dotat în loc de creier cu o guşă imensă în care înghite toate gogoşile care i se servesc de politicieni, zi de zi, în ceas de prime-time şi în proporţie de masă. Nu mai contează argumentele, doar apartenenţa la una dintre cele două tabere. "Cine nu e cu noi e împotriva noastră" este sloganul de campanie al celor mai feroce competitori. Dacă acest strigăt ar veni numai din partea militanţilor înfocaţi, a purtătorilor de steaguri şi a lipitorilor de afişe, mai treacă-meargă. Când este promovat la nivelul elitelor intelectuale, devine îngrijorător. Scepticismul este înlocuit de adulaţie, spiritul critic, de fervoarea aproape religioasă. Unde este poporul în numele căruia se duce cruciada forţelor binelui, unde este România în tot acest talmeş-balmeş, asta nu mai contează. Important rămâne "să aruncăm peste balustradă", "să dizolvăm" şi "să dezmembrăm".

Este posibil ca, prin actul suspendării, majoritatea anti-Băsescu să fi căzut într-o imensă capcană întinsă chiar de preşedinte. După scoaterea democraţilor din guvern, era clar că şeful statului pierduse partida. Până la următoarele alegeri, îl aştepta o lungă coabitare cu un cabinet liberal sprijinit de o majoritate care ar fi votat legi esenţiale, cum ar fi cele ale siguranţei naţionale într-o formă total neconvenabilă pentru preşedintele Băsescu. Izolat la Cotroceni, şeful statului nu avea nicio pârghie prin care să mai schimbe raporturile de forţe, doar să vorbească. Prin cele două discursuri de dinaintea suspendării, Băsescu a reuşit să coalizeze pe toată lumea împotriva sa. De la UDMR, la PRM s-au strâns cele 322 de voturi. Iar Traian Băsescu a fost adus în campanie electorală unde se simte ca peştele în apă. Speriaţi de spioni, de oligarhi, de cercurile de interese, mulţi se vor gândi să-şi încredinţeze soarta în mâinile bărbatului providenţial. Nu este exclus ca referendumul din 19 mai să însemne apogeul carierei politice a lui Traian Băsescu. Problema este cum vom reunifica naţiunea şi cu ce preţ?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite