Ehud Olmert, implicat într-un scandal de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină campanie electorală în Israel, presa e şi mai mult cu ochii atât pe principalii lideri ai partidelor, cât şi pe cei care candidează pentru un loc în Knesset. Ca urmare,

În plină campanie electorală în Israel, presa e şi mai mult cu ochii atât pe principalii lideri ai partidelor, cât şi pe cei care candidează pentru un loc în Knesset. Ca urmare, investigaţiile nu l-au ocolit nici pe premierul interimar Ehud Olmert, succesorul lui Ariel Sharon la conducerea guvernului, dar şi în fruntea partidului Kadima.
Ieri, radio Arouts 7 anunţa că Menny Mazuz, consilierul juridic al guvernului, urmează să examineze o afacere de corupţie în care ar fi implicat Olmert. Ea a fost dezvăluită de ziaristul Yoav Itshak, redactor-şef al NFC - un site internet - care susţine că e vorba de o adevărată "afacere a secolului". Înainte de a oferi detalii, Yoav Itshak a enumerat numeroasele funcţii care, potrivit lui, le-ar deţine, la ora actuală, Ehud Olmert. În fine, ziaristul citat îl acuză pe premierul interimar că ar fi primit mită, evaluată la aproape 320.000 de dolari, pentru a facilita realizarea unui mare proiect imobiliar. Yoav Itshak susţine că Olmert ar fi primit toate acestea în octombrie 2004, sub forma unui apartament din Ierusalim, care i-a fost vândut pentru o sumă derizorie. Acelaşi gazetar adaugă că o altă afacere în care este acuzat Olmert, casa lui de pe strada "29 noiembrie" din Ierusalim, şi care este examinată de controlorul statului, pare "insignifiantă" în comparaţie cu mita primită de premierul interimar. Pe scurt, ziaristul lasă să se înţeleagă că noul apartament, aflat în Mochava Haguermanit, i-ar fi fost oferit pe nimic. El pretinde că deţine contractele şi a aflat informaţii care arată "cum Olmert şi asociaţii lui au reuşit, prin diferite manevre, să ascundă mita şi s-au folosit de o tranzacţie imobiliară complexă pentru a nu fi descoperită". Scandalurile de corupţie nu sunt o noutate în Israel, unde fiul cel mai mare al lui Sharon, deputatul Omri, a fost condamnat cu suspendare, iar Sharon însuşi era acuzat într-o nouă afacere, chiar în ziua în care a suferit hemoragia cerebrală masivă, 4 ianuarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite