Efectele amânării reclamelor la pensiile private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oprirea campaniei de informare până pe 17 septembrie aduce pierderi societăţilor care şi-au început deja promovarea, dar le avantajează pe cele care au primit mai târziu avizul de administrare

Oprirea campaniei de informare până pe 17 septembrie aduce pierderi societăţilor care şi-au început deja promovarea, dar le avantajează pe cele care au primit mai târziu avizul de administrare a contribuţiilor populaţiei.

Administratorii de pensii private obligatorii nu au voie să desfăşoare activităţi de publicitate şi de marketing pentru fondurile de pensii înainte de 17 septembrie, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) interzicând acest lucru.

Arbitrul pensiilor şi-a motivat decizia prin faptul că astfel asigură condiţii egale pentru toţi participanţii care se lansează pe piaţa pensiilor private obligatorii. Însă efectele acestei decizii asupra companiilor care deja demaraseră campanii publicitare nu au fost cuantificate, aşa cum nu au fost analizate nici efecte asupra publicului-ţintă.

"Compania Aviva a lua deja în considerare această nouă dată şi şi-a replanificat întreaga strategie de comunicare. Astfel, campania pentru Pilonul II va demara, conform legii, pe data de 17 septembrie. Această perioadă de aşteptare a fost şi va fi în continuare folosită pentru îmbunătăţirea serviciilor noastre şi a reţelelor de distribuţie dezvoltate", ne-a declarat Shah Rouf - CEO Aviva Asigurări de Viaţă.

Preşedintele CSSPP a explicat că, având în vedere faptul că autorizarea companiilor de administrare a fondurilor de pensii private are loc treptat, legislaţia trebuie să asigure condiţii egale în startul pensiilor private obligatorii pentru toţi administratorii.

Data de la care începe perioada de patru luni în care se desfăşoară procedura de aderare iniţială la fondurile de pensii Pilonul II este 17 septembrie, iar activităţile de publicitate şi de marketing privind fondurile de pensii obligatorii se vor putea desfăşura doar după acest termen.

Mulţi administratori nu şi-au definitivat încă campania

Pentru administratorii proaspăt autorizaţi ori în curs de autorizare, întârzierea acestei campanii este un lucru benefic pentru că le dă ocazia să se pună la punct şi să pornească de pe aceleaşi poziţii cu societăţile care s-au grăbit să fie printre primele avizate. Stadiul incipient al celor care nu au încă o strategie concretă de administrare a contribuţiilor care vor fi colectate de la populaţie îi avantajează pe aceştia în demararea activităţilor de publicitate şi marketing.

Oficialii CSSPP afirmă că în locul campaniilor de marketing ar fi existat posibilitatea ca administratorii să lanseze campanii de informare a publicului despre modul de funcţionare a sistemului de pensii private, însă acestea ar fi putut denatura în campanii publicitare pentru respectivele companii de administrare.

Autoritatea de reglementare a interzis administratorilor şi agenţilor de marketing să transmită informaţii false, înşelătoare sau care pot crea o impresie falsă despre fondul de pensii şi administratorul acestuia.
De asemenea, nu sunt permise nici afirmaţiile sau previziunile despre evoluţia unui fond de pensii altfel decât în forma avizată de CSSPP.

Noi reglementări pentru avizarea materialelor publicitare

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) nu va mai aviza materialele publicitare ale fondurilor de pensii facultative, acestea urmând să fie depuse la instituţie de către administratori doar în scop informativ, înainte de prima difuzare. Instituţia de reglementare în domeniul pensiilor a aprobat recent o normă pentru modificarea Normei 5/2006 privind informaţiile conţinute în materiale publicitare referitoare la fondurile de pensii facultative şi administratorii acestora.

Noul act abroga procedura de avizare a materialelor publicitare, aşa cum era prevăzută şi stabileşte că administratorii vor depune materialul publicitar, în copie, spre informare, la CSSPP înainte de prima difuzare, potrivit Comisiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite