Edmund Stoiber vrea pedeapsă cu închisoarea pentru blasfemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele creştin-socialilor germani, Edmund Stoiber, cere înăsprirea pedepsei pentru blasfemie, susţinând că pedeapsa potrivită pentru astfel de infracţiuni este închisoarea."Nu este



Preşedintele creştin-socialilor germani, Edmund Stoiber, cere înăsprirea pedepsei pentru blasfemie, susţinând că pedeapsa potrivită pentru astfel de infracţiuni este închisoarea.
"Nu este permis ca unii să calce în picioare tot ceea ce este sfânt pentru alţii", a declarat Stoiber, ministrul social-creştin al landului Bavaria, într-un interviu acordat tabloidului "Bild". Politicianul german, cunoscut pentru orientarea sa ultraconservatoare, consideră că paragraful 166 din actualul Cod penal care face referire la blasfemie este ineficient. Legea în acest caz este "total obtuză şi fără efect, pentru că prevede o pedeapsă doar pentru cazurile în care blasfemia pune în pericol liniştea publică şi îndeamnă la violenţă", a declarat Stoiber. Prin urmare, politicianul propune pentru cazurile grave de blasfemie o pedeapsă cu trei ani închisoare.

Nimeni nu are voie să tropăie pe sentimentele altora
"Cine tropăie conştient pe sentimentele religioase ale altora trebuie să suporte consecinţele", a subliniat Stoiber pentru "Bild". Politicianul va aduce în discuţie propunerea sa la întâlnirea pe care o va avea la începutul lui iulie cu Angela Merkel, cancelarul german. Ca argument pentru iniţiativa sa, politicianul a reamintit scandalul caricaturilor cu Mohammed. Iniţiativa lui Stoiber vine şi ca urmare a gestului comediantului Matthieu Carriere, care s-a legat, pe jumătate gol, de o cruce în centrul Berlinului în semn de protest faţă de lipsa de drepturi în cazul taţilor divorţaţi. Clericii au protestat vehement faţă de gestul comediantului şi l-au calificat drept blasfemie. Paragraful 166 din actualul Cod penal prevede pentru "defăimarea crezului, a comunităţilor sau organizaţiilor religioase" fie o amendă, fie privarea de libertate, fără a preciza clar valoarea penalizării ori durata detenţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite