Editura Curtea Veche a fost scoasă din sediu de proprietarul clădirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea din strada Ion Mincu nr. 11, în care funcţionează Editura Curtea Veche, a fost restituită proprietarului, ne-a comunicat Primăria Municipiului Bucureşti.

“Decizia civilă nr. 43A din 21.01.2010 a Curţii de Apel Bucuresti obligă Primăria Municipiului Bucureşti să execute o dispoziţie de restituire în natură pentru tot imobilul situat în Bucureşti, str. arh. Ion Mincu nr 11, compus din construcţie şi teren în suprafaţă de 920 metri pătraţi", explică un comunicat al Serviciului pentru Relaţia cu Mass-Media din cadrul Primăriei Capitalei.

Potrivit acestei instituţii, “decizia mai sus menţionată este definitivă şi investită cu formulă executorie, iar refuzul de a pune în aplicare o decizie a instanţei constituie infracţiune şi se sancţioneaza conform Codului Penal”. Din acest motiv, în luna iunie 2010, primarul general al Capitalei a emis o dispozitie prin care  “punea in aplicare decizia instanţei”. Pe de altă parte, Primăria Municipiului Bucureşti a exercitat calea extraordinară a recursului şi are ca termen de judecată data de 10 decembrie 2010.

Scandalul public legat de sediul Editurii Curtea Veche a izbucnit acum două săptămâni, când reprezentanţii Editurii au reclamat faptul că un grup de agenţi ai unei firme de pază au blocat intrările, le-au sechestrat bunurile şi nu le mai permit accesul în clădire. Reprezentanţii Editurii consideră că au dreptul să-şi continue activitatea în sediul din strada Ion Mincu, întrucât au un contract de comodat valabil până la sfârşitul anului 2010. Conducerea Editurii susţine că operaţiunea prin care a fost alungată din sediu a fost organizată de Alexandru Schally. Dar familia Schally este, din data de 11 iunie 2010, proprietară a imobilului, conform dispoziţiei emise de primarul Capitalei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite